Bekräftat: Svart hål i Vintergatans centrum!

"What goes in, doesn't get out!"

"What goes in, doesn't get out!"

Det finns ett gigantiskt svart hål i mitten av vår galax! Det bekräftas i en 16 år lång studie som genomförts av en grupp  tyska astronomer.

De följde och registrerade rörelserna hos 28 stjärnor som cirklade kring Vintergatans centrum via två teleskop i Chile.

Det svarta hålet sägs befinna sig  27 000 ljusår från Jorden. Det är fyra miljoner ggr större än vår sol (!) enligt avhandlingen i The Astrophysical Journal.

Gravitationskraften hos ett Svart hål är så stark att inget, inte ens ljuset, kan undgå den.

Enligt Dr Robert Massey hos the Royal Astronomical Society (RAS), tyder resultaten på att galaxer formar sig runt stora Svarta hål ungefär på samma sätt som musslor innesluter sandkorn, vilka senare blir pärlor.

‘Den svarta pärlan’

Dr Massey säger: ”Även om vi ser Svarta hål främst som ett hot, såtillvida att om vi kommer för nära, så får vi stora problem, så kan de ha spelat en viktig roll när det gäller galaxernas utformning. Inte bara vår egen galax, utan alla galaxer.

Så här skriver för övrigt en kille på kärlekochrespekt.org:

Så här föga hi-tech såg Mayas observatorium ut. :razz:

Så här föga hi-tech kunde ett Maya-observatorium se ut. 😛

”Genom att studera mayakalendern så har forskare med gapande munnar fastslagit att mayaindianernas förståelse för cykler av planeter, solsystem, stjärnor och till och med galaxer vida övergick de kunskaper vi hade för bara 20 år sedan. De visste till exempel att vår galax roterade runt ett svart hål och hur jorden förhöll sig till det, något som vi först greppade på 90-talet.”
Skumt, va…? 😀

Vintergatan är uppbyggd kring ett ofantligt Svart hål. Far out, eh..? :lol:

Vintergatan är uppbyggd kring ett ofantligt Svart hål. Far out, eh..? 😆

Läs hela storyn på BBC:s nyhetssidor!

Läs även andra perplexa (?) bloggares åsikter om , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i 2000-tal, Allmänbildning, Astronomi, BBC, Chile, Elementen, Experiment, Forskning, Forskning och Framsteg, Fysik, Historia, Kemi, Livet, Mindblowing, Naturen, Naturscenerier, NyTeknik, Rymden, Storbritannien, Teknologi, Teorier, Tester, Tyskland, Universum, Utbildning, Varseblivning, Vetenskap. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Bekräftat: Svart hål i Vintergatans centrum!

  1. Ping: Idag för 490 år sedan… « Sam Zodiac’s Blog II

  2. hhhhmmmmmbbb mmmmm ffff skriver:

    Lögnare & ösna!!! Var finns ditt hål (”svart hål”)?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s