Nej nu djävlar…

…börjar jag bli hjärtligt trött på den här vintern och dessa förbannade förkylningar!! Men vad annat är att vänta med isande vindar som plågar min kropp på promenader/cykelturer om 2,5 km till och från bussen, tröttande transporter med sagda kommunikationsmedel om 3 tim/dag samt intensiva om än korta arbetsinsatser på en lunchrestaurang mellan 09.30 och 15.00?
Drabbades igår kväll vid 22-tiden av en obeskrivlig trötthet och stöp i säng som en klubbad oxe. Vaknade vid 4-snåret i morse med hela huvudet igenmurat av snor, kändes det som! Nysningar och sveda i svalget kompletterade bilden och som grädde på moset har jag nu på morgonen också fått världens magknip!!
Snackade i o f s med Åsa på jobbet igår om detta att plötsligt vräka i sig mängder av kryddstark thai-mat dag in och dag ut och hon hade några varningens ord att komma med. Hon sa att jag nog gjorde klokt i att variera kosten lite, för annars kunde jag bli dålig i kistan. No kidding?
Nu är det i alla fall heta bad som gäller! Här ska kureras!

)

Nåja, fullt så här illa är det förstås inte! 🙂

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Egoorienterat, Förkylning, Gnäll, Hälsa, Jobb, Livet, Livsmedel, Magbesvär, Mat, Sjukdom, Thai-food och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nej nu djävlar…

 1. Lillasyster Kanin skriver:

  Ojojoj! En sjuk man är ju verkligen en sjuk man! Jag vet dock precis vad du behöver – en näskanna. Det får du införskaffa nästa gång du åker till Stockholm. Det hjälper förstås inte mot magknip men däremot mot förkylning. Krya på dig! Här är länken till info om näskannan: http://www.gamlastanskrukmakeri.com/

 2. Sam Zodiac skriver:

  Haha…vanligtvis är jag ingen kverulant, men nu tycker jag nästan att måttet börjar bli rågat! Jag har aldrig i hela mitt liv varit så frekvent sjuk som under den gågna vintern! Och precis när jag börjar komma in i jobbet på Chili ordentligt, också! 😦
  Tro det eller ej, Lillasyster Kanin, men jag har faktiskt en gång haft en näskanna i min ägo! Och såvitt jag minns så höll jag mig frisk så länge jag använde den!
  Tack för tipset och påminnelsen!

 3. wendla skriver:

  Är du hemma från jobbet pga en förkylning?! ;0)

 4. Sam Zodiac skriver:

  Ja, inom restaurangbranchen är vi väldigt noga med att

  inte sprida baciller, bakterier och virus till våra

  gäster! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s