”I am a being of violet fire…” Del I

Jag tycker inte om idén att sitta fast i ett speciellt ideologiskt eller andligt ”bås”, så jag aktar mig noga för att kläcka ur mig påståenden av typen ”Jag är kristen”, ”Jag är ateist”, ”Jag är hindu”, muslim, buddist eller whatever. Det vore begränsande.
Istället förbehåller jag mig rätten att fritt botanisera bland olika trosriktningar och politiska sådana, eftersom jag har en känsla att alla idéer (eller åtminstone de flesta) som samlar åtminstone en skara anhängare runt sig mycket väl kan innehålla vissa guldkorn av eviga sanningar.
Vad gäller den amerikanska sekten Summit Lighthouse, har jag framför allt fastnat för deras grafiska modell av hur vi människor fungerar (eller inte fungerar) i förhållande till den Skapande Intelligens som i vårt hörn av världen vanligen kallas för Gud.

) Jesusvarianten är ditt högre Jag.

Ungefär så här tror jag att det funkar 🙂 Jesusvarianten är ditt högre Jag.

Det huvudsakliga skälet till min uppfattning är en droginducerad upplevelse jag hade i Turkiet 1977, då jag prövade hasch för 7:e gången och äntligen lyckades övervinna mitt psykologiska motstånd mot att släppa kontrollen. Mitt ego hade inte en chans; brasset var alldeles för starkt! 🙂

Mitt Högre Jag

Jag mötte efter en stunds fåfäng kamp mot drogens verkan (Nej, nej…! Jag vill inte dö! Jag är alldeles för ung…!) något som jag utan varje uns av tvivel identifierade som ”mig själv”. Skillnaden var bara den att ”mitt andra själv” var den jag egentligen var, en slags peronlig gudsgestalt som visste precis rubbet om mig och mitt liv! Inte det kämpande lilla egot som förtvivlat försökte ta sig fram i världen på drägligaste vis. 🙂
Och faktum var att mitt Högre Jag var violett till färgen!! Inte den Kristusgestalt som du kan beskåda på bilden här ovanför, utan snarare en stor dj-a violett sol! Och den solen var så gigantisk att jag bara kunde se en liten sektor av den!
Genast började känsliga scener ur mitt förflutna spelas upp inför min inre syn; tillfällen som jag inte var särskilt stolt över, därför att jag gått mot min inre röst och handlat på ett sätt som jag egentligen visste var moraliskt oförsvarbart.

-Vem försöker du lura?

Min vana trogen började jag genast med bortförklaringar inför min (som jag förmodade, dömande personliga gud) av typen: -Vänta nu! Jag kan förklara det där…, men gav snart upp, eftersom han bara garvade på ett sympatiskt sätt och frågade: -Vem är det du försöker lura, egentligen? Jag vet ju precis allt om dig, eftersom jag är du!

Shit! Loppet var kört! Jag tvingades genomgå en veritabel skärseld, där alla fula grejer jag någonsin gjort fram till den dagens dato skärskådades in i minsta detalj! Inte roligt! Speciellt inte som jag samtidigt erfor alla de mindre behagliga känslor som alla dem jag sårat, lurat eller på annat sätt skadat, kände vid respektive tillfällen. 😦
Nåja, jag kan väl gå med på att brasset kan vara personlighetsförändrande. Men i mitt fall så gillar jag i alla fall snubben som kom ut på andra sidan bättre än den som gick in i den här upplevelsen. 🙂
Här nedanför har jag lagt in en YouTube-video med bl a Elisabeth Clare Prophet, som vid en ceremoni i Chinateatern i Stockholm pressade en stor grön smaragd mot mitt tredje öga. (I ung fem sekunder (!) Övriga som initierades fick typ en halv sekunds beröring av smaragden i snitt. Har grubblat över detta och berättar mer i nästa avsnitt om Summit Lighthouse)

(To be continued) 🙂

Läs även andra flummiga (?) bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 1970-tal, 2000-tal, Avslappning, Ändrade medvetenhetstillstånd, Buddhism, Cannabis, Chinateatern, Drogdebatten, Droger, Egoorienterat, Elisabeth Clare Prophet, Experiment, Förändring, Filosofi, Hallucinogener, Hasch, Healing, Hinduism, Hjärnan, Jesus, Judendom, Kommunikation, Kristendom, Kuriosa, Livet, Livsåskådning, Mindblowing, Narkotikastämplat, New Age, Nostalgi, Nyandlighet, Ockultism, Oförklarat, Perception, Personlig utveckling, Psykologi, Religion, Själen, Summit Lighthouse, Teologi, Teorier, Vardag, Varseblivning, Välbefinnande, Video, Wikipedia, YouTube och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s