Astrologinostalgibloggeri

I samband med nomineringen till Stora Bloggpriset scannade jag genom ett otal bloggar. På en av dem hittade jag den här vackra bilden av de fyra elementen. Jag sparade ned den och erinrade mig idag att jag en gång i tidernas begynnelse hade skrivit något på Expressenbloggen (där jag hade sällskap av Agapanthus, Berben och Wendla) om elementen. Dit och kopiera texten, alltså! Fast jag var tvungen att redigera och modifiera den en aning. Kort och kärnfull i all sin enkelhet. Och så fick jag något att tänka på när det gäller individer i Vattentecken, något som jag kanske ändå inte riktigt har förstått förrän precis nu. Det finns mening med allt som sker!

elementenfin2

Eld, jord, luft och vatten i Livets dans

23  2007
Det här skrev jag 25 feb 11:23 2007

Inom astrologin räknar vi med fyra olika element. De är desamma som de klassiska grekiska; eld, jord, luft och vatten. Varje astrologiskt soltecken hör till ett av dessa element.

Beroende på i vilka element vi är födda, uppfattar vi livet olika.

Eldelement (Vädurar, Lejon och Skyttar) är beroende av att det ständigt finns något stimulerande projekt på gång, så att deras intuition och kreativa förmåga utmanas. Saknas detta blir personen håglös och lätt deprimerad.

Jordelement (Tjurar/Oxar, Jungfrur och Stenbockar) har i princip inte förstått något förrän de själva varit med och upplevt det. De är analytiska och eftertänksamma. Och ofta ekonomiska.

Luftelement (Tvillingar, Vågar och Vattumän) upplever tillvaron i första hand genom sina tankar och idéer. De måste få kommunicera, på ett eller annat sätt, annars blir de lätt desperata.

Vattenelement (Kräftor, Skorpioner och Fiskar) relaterar alla sina livsupplevelser till känslor. Enbart knastertorr logik räcker inte för att de ska bli intresserade av något; känslan måste vara med.

Så nästa gång du upplever att det är stora problem med att kommunicera över din ståndpunkt till någon- tänk på att hon eller han kanske upplever saker och ting i grunden annorlunda än du själv!
Läs även andra nostalgiska bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Agapanthus, Allmänbildning, Astrologi, Berben, Bloggning, Bloggosfären, Egoorienterat, Elementen, Expressen, Fiskarna, Grafik, Jungfrun, Konst, Kräftan, Kultur, Lejonet, Livet, Livsåskådning, Måleri, Mytologi, New Age, Nostalgi, Perception, Personlig utveckling, Psykologi, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Stora Bloggpriset, Symboler, Teorier, Tidningar, Tjuren/Oxen, Tvillingarna, Vardag, Varseblivning, Vattumannen, Väduren, Vänner, Vågen, Wendla, Zodiaken och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s