Har tagit bladet från munnen..

..när det gäller Gaza!
Såg följande på text-TV och AB:

Obama djupt oroad för dödandet i Gaza

Barack Obama.

Barack Obama.
Foto: AFP

USA:s tillträdande president Barack Obama är mycket oroad för utvecklingen i Gaza.

– Förlusten av civila liv i Gaza och i Israel är en källa till djup oro för mig, sa han i ett första uttalande om kriget på tisdagen.

Obama bröt tystnaden efter att minst 35 civila palestinier dödats i beskjutningar av skolor.

Många har väntat på att Barrack Obama ska uttala sig i frågan och han har kritiserats för sin tystnad. Vissa har anklagat honom för att stå på israelernas sida. Andra har ansett att Obama inte ställer upp för den judiska staten när den attackeras av Hamas raketer.

På tisdagen uttryckte Obama inte bara sin oro för den upptrappade konflikten i Gaza. Han valde också att bemöta kritikerna skriver nyhetsbyrån Reuters.

Bemötte kritiken

Barrack Obama sa att han håller fast vid principen att han inte ska göra några utförligare uttalanden innan han tillträder som president. Fram till den 20 januari är det George W Bush som har rätt att göra kommentarer.

– Vi kommer att engageras på ett effektivt och konsekvent sätt i försöken att lösa konflikten i Mellanöstern. Det är något jag är engagerad i, sa Barrack Obama till medierna på plats.

Fram till dess kommer han att övervaka situationen i Gaza och hans medhjälpare håller honom ständigt uppdaterad om utvecklingen.

Minst 40 palestinier dödades på tisdagen i en FN-skola där civila hade tagit skydd mot våldet. Enligt Reuters var Obama djupt oroad över utvecklingen.

– Förlusten av civila liv i Gaza och i Israel är en källa till djup oro för mig.

USA manar till vapenvila

På tisdagen manade även USA:s utrikesdepartement till vapenvila i Gaza.

– Vi vill absolut ha ett omedelbart eldupphör. Ett omedelbart eldupphör som är hållbar och varkaktigt och inte tidsbegränsat, sa UD-talesmannen Sean McCormack i Washington i ett uttalande.

USA:s utrikesminister Condoleezza Rice kommer att delta i FN:s möte i New York för att kunna bidra till en vapenvila.

Läs mer:

Erbjuder plan för vapenvila Egyptens president Hosni Mubarak och Frankrikes president Nicolas Sarkozy har lagt fram förslag
Israel lovar humanitär korridor efter blodigaste dagen hittills med upp till 70 döda efter israeliska attacker mot FN-skolor.
Obama bröt tystnaden ”Förlusten av civila är en källa till djup oro för mig”
Bildt vågar inte sia om vapenvila ”Men jag hoppas att det blir snart. Vi arbetar för en resolution i FN:s säkerhetsråd.”
För farligt ta ut svenskarna ur Gaza Onsdagens resa inställd.
Danska fältsjukhus bombade Anfölls av israeliskt flyg.
Oro för spridning av Gaza-konflikt efter attack i Frankrike ”Vi måste till varje pris förhindra att situationen spårar ur”.
Fast i krigets helvete På en yta lika stor som Orust lever 1,5 miljoner instängda i livsfara
Bildt vädrar försök till vapenvila ”Hoppas att vi talar om dagar”.
Svårt få ut svenskar Inga nordbor tilläts lämna Gaza på måndagen.
”Israel hindrar hjälpen” Röda korset: Militär stoppade krigskirurger
’Vi vadar i blod’ Norska läkarnas egna bilder inifrån sjukhuset
”De spränger sig genom väggarna” Så går striderna i Gaza stad till
”Kan vara barnens sista timmar i livet” Fyrabarnspappan Basel Eleewa chattade med aftonbladet.se:s läsare – direkt från kriget.
Barn och civila bland offren Angreppen fortsätter
USA stöder kriget mot Hamas ”Vi förstår Israels handlingar”
Svensk fast mitt i kriget Omar reste till Gaza för att gifta sig – kommer inte därifrån
Minst 23 döda i dag Granater sköts in i affärskomplex.
Wolfgang Hansson: Israel kan försvaga – inte besegra Hamas.

Foto: AFP POOL

Erbjuder plan för vapenvila

Israel lovar humanitär korridor efter blodigaste dagen hittills med upp till 70 döda efter israeliska attacker mot FN-skolor.
För farligt ta ut svenskarna ur Gaza Onsdagens resa inställd.

Bildextra De är alla krigets offer i sorg och skräck.
Bildt vågar inte sia om vapenvila ”Men jag hoppas att det blir snart. Vi arbetar för en resolution i FN:s säkerhetsråd.”

Israel tränar tusentals nya soldater Bilder från träningslägret.

Återstår att se om Obama agerar lika ömkligt som tidigare av Israel uppbundna presidenter, eller om USA äntligen fått någon i Vita Huset som förmår använda hjärnan på ett för omvärlden konstruktivt sätt!? 😀

Gaza, folkmord, USA, Barack Obama, dödande, utrikespolitik, egoorienterat, Reuters, Aftonbladet, 20 januari, George W Bush, FN, Condoleezza Rice

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Aftonbladet, Barack Obama, Citat, Debatt, FN, Journalistik, Media, Nyheter, Politik, Tidningar, TV och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Har tagit bladet från munnen..

 1. T Rossi skriver:

  Obamas kommentarer är till intet förpliktigande. Visst kan han uttrycka en oro för dödandet, men han kommer liksom alla andra USA-presidenter vara beroende av judarna i USA. Han kommer inte någonsin kunna rucka på israelernas beslutsamhet att slutligt förinta den palestinska befolkningen. Israels regering vet att USA aldrig kommer gå emot intressen.
  USA vill stoppa insmugglingen av lite raketmaterial till Gaza, men levererar gladeligen helikoptrar, flyg, kanoner, signalspaning och ammunition till Israel.
  Israels terror mot palestinierna överträffar flera ggr antal mördade, skadade och lemlästade vad den 11 sept innebar för USA. Skillnaden ligger bara i att judarna tar längre tid på sig och att man passar på att mörda. skada och lemlästa småbarn.
  Judarna har blivit ett mördarfolk.
  Påminner mycket om tyska nazister i metoderna.

 2. Sam Zodiac skriver:

  Dessvärre förhåller det sig nog på det sättet. För mig

  är det dubbelt tråkigt att konstatera detta, eftersom

  jag har en halvbror som bor i TelAviv. Och naturligtvis

  vill jag inte utmåla hans hemland som en dj-a

  mördarstat, men vad gör man? 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s