Nytt tecken – nya tankar?

F d planeten Pluto med dess måne Charon, som visade sig vara nästan lika stor som Pluto själv.

För tre dagar sedan gick f d planeten Pluto in i Stenbockens tecken. Det kan innebära slutet på världsterrorismens era och början på omfattande global förändring.

Jag nås av uppgiften att Schweiz idag ska folkomrösta om huruvida cannabis ska avkriminaliseras eller ej.

Läser idag på Text-TV att Danmark idag har beslutat att tunga heroinmissbrukare framledes ska få gratis heroin på skattebetalarnas bekostnad. Genom denna reform hoppas staten nedbringa samhällskostnaderna. Good thinking! Genom att tillämpa detta koncept har, för ett stort antal år sen, Liverpool nedbringat sina kostnader högst väsentligt, efter vad jag kan förstå. Ingen langare så långt ögat når, eftersom målgruppen i alla fall får sitt heroin från apotekare,väl avvägt och kontrollerat. Ingen egendomsbrottslighet, eftersom målgruppen nu får sitt knark helt legalt och kostnadsfritt och inte längre behöver stjäla ihop 5000-6000 kronor om dagen för att må som en normal människa. Inga tragiska dödsfall pga överdoser på toaletter i City, etc.

Om danskarna har tagit sitt förnuft tillfånga och börjar tänka i harm reduction-banor, dvs att de gör sitt bästa för att nedbringa de mänskliga och samhälleliga skadorna som följer narkotikamissbruk i spåren, så finns vissa chanser att även andra länder kan följa efter. I synnerhet som f d planeten Pluto har lämnat Skyttens tecken sen några dagar tillbaka och istället gått in Stenbockens. Pluto står ju bl a för sex, död och förvandling och när den gick in i Skytten 1995 så satt jag och spekulerade över vad detta kunde innebära för världen. Jag kom fram till att det i värsta fall kunde innebära massdöd för djuren (Pluto verkar på massorna och Skytten är djurtecknet i zodiaken) och att världsomspännande terrorism (Pluto är urtypen för en anarkism med bomb, ungefär) skulle kunna bli aktuella inom de närmaste tjugo åren.

Mycket riktigt har vi stiftat bekantskap med galna kosjukan, fågelinfluensan m fl epidemier som i sitt släptåg har haft massdöd bland djuren som resultat. Och att terrorismen har blivit ett globalt bekymmer har väl knappast någon undgått att inse? Med lite tur är vansinnesdåden i Bombay de sista spektakulära manifestationerna av detta.

När nu Pluto istället går in i Stenbockens tecken, finns viss chans att själva de grundvalar som vårt samhälle vilar på (lagar och förordningar) kommer att förändras på ett sådant sätt att en återgång till gamla förhållanden blir omöjlig. Låt oss hoppas på det! 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 64 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Storstockholm sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i närbelägna Gamla Stan med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i Allmänbildning, Astrologi, Cannabis, Drogdebatten, Droger, Förutsägelser, Hallucinogener, Horoskop, Marijuana, Narkotikapolitik, Narkotikastämplat, New Age och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s