Fritt och bundet

Mötte den här fria och sociala individen utanför Systembolaget på Odengatan strax nedanför Odenplan, där hon/han väntade på att husse/matte skulle handla klart.

Medan den här stackars spanieln i en motsvarande situation fick finna sig i att få sin rörelsefrihet begränsad. Som de flesta av sina artfränder, kan tilläggas.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Djur, Dressyr, Egoorienterat, Förbud, Frihet, Hundar, Lagar, Livet, Mobilbilder, Resor, Sommar, Stockholm, Vardag, Vasastan och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Fritt och bundet

 1. wendla skriver:

  Det hade väl varit det bästa om hundarna fått ströva fritt omkring men lite väl vinklat inlägg va?! ;0)
  ”….den här stackars spanieln….”

  Ha det så himla bra/Wendla

 2. Magnus Berg skriver:

  Själklart ska hundar gå lösa. Men rättsväsendet ser mycket allvarligt på brott mot kopplingstvången som är inskrivet i Stockholms lokala ordningsstadga. Men är man en riktig fighter, för hundens rätt i sammhället (HRIS) så måste man stå på sig till varje pris.
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=203874

 3. Magnus Berg skriver:

  Självklart ska hundar gå lösa. Men rättsväsendet ser mycket allvarligt på brott mot kopplingstvånget, som är inskrivet i Stockholms lokal orsningsstadga. Men är man en riktig fighter för hundens rätt i samhället (HRIS) så står man på sig till varje pris.

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=203874

 4. znogge skriver:

  Synd att alla hundar inte kan får vara lösa mer men ibland går det bara inte!
  Trevlig helg!

 5. Sam Zodiac skriver:

  Haha… ja, lite vinklat var det nog. 🙂

  Ha det, Wendlish!

  Nej, jag har en viss förståelse för det, znogge! 🙂

  Tack detsamma!

 6. agapanthus skriver:

  Håller med Wendla, klart vinklat inlägg. och med tanke på att fotot är taget på Odengatan kanske det är med tanke på att inte den stackars hunde ska gå ut i gatan och bli påkörd. En vinkel på saken som naturligtvis är helt emot din fatalistiska livssyn.

 7. Sam Zodiac skriver:

  Alldeles riktigt, Agapanthus! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s