Ny sida: Ibogain – ett botemedel mot narkomani

ibogainlogga2

Om du kollar i kolumnen längst till höger, ser du att jag lagt till ytterligare en sida med titeln Narkotikabekämpning värd namnet? Den handlar om den afrikanska hallucinogena växten Ibogain, som har visat sig synnerligen verksam när det gäller att få bl a tunga narkotikamissbrukare att sluta med sin drog och så sakteliga återvända till en normal tillvaro.
Ibogainet ”resettar” (nollställer) receptorer i hjärnan, så att allt sug försvinner, t o m efter alkohol, koffein, nikotin etc. Dessutom får den som behandlas med drogen en ”självterapeutisk” tripp, vilket gör att han/hon efter uppvaknandet ofta helt förstår sin livs- situation och varför individen ifråga hamnat i den. Dessutom försvinner vissa rädslor, vilket kan underlätta återgången till ett mera normalt liv.
Dessvärre anser (naturligtvis, är man frestad att tilläga) det svenska läkemedelsverket att Ibogain saknar nytta för människor och är lätt att missbruka. Gjorda försök med såväl människor som djur bevisar att detta är en fullständigt felaktig föreställning.
I nuläget har man i Sverige klassat Ibogain i samma kategori som heroin, vilket medför att inga experiment eller behandlingar kan genomföras inom rikets gränser. De som vill ta sig ur sina missbruk får åka till Tjeckien, eller något annat ställe där man på allvar försöker hjälpa människor att bli fria från tunga narkotikamissbruk.
Helt horribelt, enligt min mening! Sverige borde vara ett föregångsland istället, som det en gång i tiden var när det gällde vetenskap och innovationer. Och titta på oss nu; enda landet i Europa som berömmer sig av att ha en restriktiv narkotikapolitik. Till vilket pris?
Spana gärna in sidan! Och klicka gärna på bilden överst, så kommer du till en blogg på WP.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Afrika, Alkohol, Allmänbildning, Bloggning, Bloggosfären, Cannabis, Desinformation, Drogdebatten, Droger, Förbud, Hallucinogener, Hälsa, Hjärnan, Ibogain, Informationsåldern, Internet, Juridik, Kemi, Kokain, Kontrollsamhället, Kultur, Kuriosa, Lagar, Legalisering, Manipulationer, Marijuana, Medicin, Narkotikapolitik, Narkotikastämplat, Naturen, Nolltolerans, Opinionsbildning, Politik, Psykologi, Sjukdom, Tjeckien, Tobak, Vetenskap, Wikipedia och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s