Present-Zodiaken

Kolla vilken fin, handgjord zodiak jag och Agapanthus fick av en av deltagarna när vi höll kurser i Astrologi för några år sedan! Allt finns med; De 12 soltecknens namn och element, deras respektive styrande planeter, numret på det hus i horoskopet som de styr över, de svenska respektive latinska namnen samt egenskaperna Fast, Föränderlig eller Kardinal (ledande) Längst ut i cirkelns periferi ser man de glyptiska symbolerna för varje tecken.
På min skärm, som är lite mörk, syns inte jordtecknen så bra, men bättre på din, kanske?
Jag lånade Rams digitalkamera för att få en bild som gör konstverket rättvisa.
Klicka o förstora!

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Agapanthus, Astrologi, Egoorienterat, Foto, Intressen, Kultur, Kuriosa, Livet, Måleri, New Age, Symboler, Vardag, Vänner och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Present-Zodiaken

 1. madonnan skriver:

  Den där var ju jättefin, verkligen.
  Och jag noterar att Neptunus styr över Fiskarna (om nu ordet styr är rätt benämning…?) Undrar vad den planeten står för? Innebär för en fisk?

  Ha en fin kväll.

 2. Sam Zodiac skriver:

  Ja, visst är den både vacker och funktionell?

  Jodå, det heter att den styr över ett tecken och Neptunus

  är mycket riktigt den som associeras med Fiskarnas tecken

  med all sin mystik, poesi och drömmande, fantasirika

  energi. Dessvärre kan man på minussidan notera att den

  också ger upphov till lätt förvirring mellan varven.

  Något du känt av nån gång? 🙂

  Detsamma, madonnan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s