Give peace a chance!

Är hemma idag från Ankaret. Genomförkyld, förmodligen smittad av kollegor som drabbats av samma kraftfulla förkylning. Sov hela gårdagskvällen och natten men vaknade likafullt helt igenproppad och med världens sveda i halsen 😦

Nåja, inget ont som inte har något gott med sig. Detta ger mig chansen att hinna ikapp mitt sorgligt försummade nyhetsinhämtande 🙂

Såg på en engelskspråkig kanal (euronews.net) bilder av ex-beateln Paul McCartney tända ett ljus i Födelsekyrkan i Betlehem. Tror det var igår eller eventuellt i morse. ”This is for peace everywhere, especially for Israel and Palestine” sa Pålle när han satte fyr på det tunna vita ljuset och placerade det i en ljusstake. Sen skrev han autograf åt en lycklig japan och lät sig fotograferas medelst mobiltelefonkameror tillsammans med likaledes lyckliga (engelska?) hemmafruar som råkade befinna sig där just då.

Visste inte när jag såg inslaget riktigt vad det handlade om, men efter att ha googlat lite, framgick det att han uppenbarligen ska hålla en konsert i Israel, trots den bojkott som bedrivs mot landet p g a dess behandling av de arabiska medborgarna.
Hittade den här sidan hos en WP-kollega, där det framkommer att Roger Waters (från Pink Floyd) befann sig i en liknande situation för en tid sedan. Han valde att förlägga sin konsert till Wahat as-Salaam/Neve Shalom, ett samhälle som grundats gemensamt av judar och araber för att visa att men visst kan samexistera utan problem. Smart drag!

Här kan du kolla in en video från BBC om Sir Pauls preparationer inför hans första Israelkonsert.

Vid ankomsten till Ben Gurion-flygplatsen sa Pålle att han hade ”a message of peace and love” till Mellanöstern. The Beatles blev förbjudna att spela i Israel 1965, eftersom dåvarande regeringen var rädd för att de israeliska ungdomarna skulle kunna bli ”fördärvade” av gruppen och dess musik, något som roade Beatlarna högeligen, även om de tyckte att det var lite taskigt mot gruppens dåvarande manager, Brian Epstein, som hade judiskt påbrå. En officiell ursäkt har nu framförts till de två Beatlar som fortfarande är vid liv, Paul och Ringo. I samband med det inviterades de samt släktingar till George Harrison och John Lennon också till landet och firandet av statens 60-årsjubileum.


Inbjudna- Sir Paul och Ringo Starr

Sir Paul har lovat en del överraskningar inför konserten, dit c:a 50 000 ågörare väntas, detta trots att de dyraste biljetterna kommer att kosta runt 800£, d v s c:a 9 750 spänn!! Bl a har Pålle sagt: ”We’ve been rehearsing some songs we’ve not done for a while

lyft

Tänk vad lite plastkirurgi kan åstadkomma! Åtminstone enligt skvallersajten jag snott bilden från. Visserligen förnekar Pålles officielle talesman detta, men tänkbart är väl att skilsmässotjafset med exet Heather Mills gjort att Paul behövde fräscha upp sig lite efter pärsen? 🙂
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 1960-tal, 2000-tal, Allmänbildning, Ålderdom, BBC, Beatles, Bloggning, Egoorienterat, George Harrison, Hälsa, Israel, John Lennon, Jubiléer, Kändisar, Kultur, Kuriosa, Media, Mobilbilder, Musikhistoria, Opinionsbildning, Paul McCartney, Pink Floyd, Plastkirurgi, Politik, Rock, Sjukdom, Turism, TV, Underhållning, Vetenskap, Video och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s