Månadens sten- Safiren

safir

Ädelstenen som associeras till september månad är den exklusiva safiren. Att bära safirer nära huden (som man ju gör när man bär smycken) har länge ansetts ge flyt och tur till bäraren. Stenen hjälper även till att avstyra svartsjuka och avund.
Stjärnsafirer (som den på bilden) är också ansedda lyckobringare. Dessa safirer kallades även ”ödesstenar” och sades representera tro, hopp och (förstås) öde.
Olika healers anser att stenen ger glädje, frid och välstånd. Vare sig du fyller år denna månad eller ej, är det en utmärkt idé att förgylla tillvaron med en Stjärnsafir för att klara tankarna, öka din kreativitet och förtrolla din omgivning!
Om du har råd, vill säga, för det här är inte någon billig sten! 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i Allmänbildning, Kultur, Kuriosa och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s