Lägesrapport från Ankaret

ankare

Tillvaron på Café Polhem på Ankaret är fylld av positiv stress, vilket alltid får mig att må bra.

När jag började köra buss vid SL:s Råstagarage en gång i tiden, hade jag begynnande magkatarr med sura uppstötningar stup i kvarten; mycket otrevligt!
När jag sedan efter grundutbildningen sökte en fast tjänst på den s k magsårslinjen 515, som gick mellan Esplanaden i Sundbyberg och Norra Bantorget (nuförtiden går den bara till Odenplan), trodde mina kolleger att jag begick ett misstag och att magkatarren skulle förvärras, men istället försvann den! Den positiva stressen hade, paradoxalt nog, en gynnsam inverkan på mitt hälsotillstånd!
Ungefär på samma sätt känns det nu! Den positiva stress som förekommer på Ankaret är av det stimulerande slaget och får mig att må bra! Matlagningen är lärorik och det är schysst att emellanåt kunna känna sig som en kugge i ett meningsfullt maskineri, s a s. Mina tre nygjorda rulltårtor såldes dessutom slut i ett nafs häromdagen, så det känns vettigt och kul att framställa flera bakverk!
Det är bara en faktor som jag finner lite irriterande; min kropp har tydligen svårt att ställa om till den nya dygnsrytmen med tidiga morgnar och långa busstransporter. Jag slocknar allt som oftast utmattad på kvällarna. Därav mitt ojämna bloggande på sistone.
Kan det möjligen ha något att göra med min biologiska ålder? 🙂
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 1970-tal, 2000-tal, Avslappning, Ålderdom, Drömtårta, Egoorienterat, Förändring, Gnäll, Hälsa, Kuriosa, Livet, Magbesvär, Nostalgi, Personlig utveckling, Restaurang, Stockholm, Utbildning, Vardag, Vasastan, Visby och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Lägesrapport från Ankaret

 1. pantheraleo skriver:

  man har ju sin egen biorytm, och den är inte så lätt att påverka. Det går ett tag, men jag tror inte att man kan ändra på den i all evighet.

 2. pruddelutt skriver:

  Jo..det kanske ligger något i det. Det är svårt att lära gamla hundar sitta 🙂

 3. Sam Zodiac skriver:

  Leo: Nej, må så vara.. Men just nu verkar det i alla fall som om min kropp skulle vara inne i

  en omställningsprocess just nu. Orkar hålla mig vaken längre om kvällarna o s v. 🙂

  Prudie: Ja, men den här gamle hunden är i alla fall ganska så läraktig och flexibel! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s