Twilight ersätter försenad Potter

twilight

Twilight – filmversionen av Stephenie Meyers vampyrroman om tonåringar – kommer att släppas tidigare än beräknat, för att fylla luckan som den försenade filmen Harry Potter och Halvblodsprinsen har skapat.

Twilight skulle ursprungligen ha haft premiär i USA den 12 december, men nu är det den 21 november som gäller.

Premiären av Harry Potter och Halvblodsprinsen är framflyttad till den 9 juli 2009.

Meyer är fortfarande relativt okänd utanför sitt hemland, i alla fall i jämförelse med J K Rowling. Men i USA skapar utgivningen av hennes böcker samma entusiasm och iver som när en Harry Potterbok släpps i övriga världen.

Filmen Twilight från Summit Entertainment har Kristen Stewart, som vi nyligen kunde se i Into the Wild, och Robert Pattinson (som spelade Cedric Diggory i två Harry Potterfilmer) i huvudrollerna.

Stephanie Meyer
I USA ser man med spänning fram emot varje ny bok av Stephanie Meyer

I USA ser man fram emot varje ny utgåva av Meyers böcker med stort intresse. Tidigare den här månaden samlades tusentals fans, varav flera klätt ut sig till Meyers rollfigurer, vid s k midnight bookshop parties.

Anledningen var att boken Breaking Dawn, den fjärde och sista delen av hennes vampyrserie The Twilight Saga, släpptes.

Uppståndelsen påminner mycket om den som brukade uppstå varje gång en ny Harry Potterbok kom ut i handeln.

Meyers Twilightböcker handlar om Bella Swan, en vanlig high-schoolstudent som blir kär i ”vegetarianvampyren” Edward Cullen.

Alan Horn, chefen för Warner Bros, sa att strejken bland Hollywoods författare tidigare i år drabbat filmbranschen hårt.

Den uppkomna förseningen innebär två års förskjutning av filmatiseringen av de femte och sjätte böckerna i JK Rowlings fantasyserie om Harry Potter.

Den goda nyheten är dock att fansens väntetid förkortas mellan Harry Potter och Halvblodsprinsen och Harry Potter och Dödsrelikerna, som filmas samtidigt nästa år.

Troligtvis kommer Daniel Radcliffe, Rupert Grint och Emma Watson att spela i sina respektive roller som Harry, Ron och Hermainie.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Affischer, Allmänbildning, Annonser, BBC, Biografi, Fantasy, Film, Grafik, Harry Potter, Hollywood, J K Rowling, Kärlek, Kommers, Kultur, Litteratur, Magi, Okategoriserade, Paranormalt, Stephanie Meyer, Storbritannien, Underhållning, Ungdom, USA, Vegetarianism, Wikipedia och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Twilight ersätter försenad Potter

 1. neodraconis skriver:

  Det låter skit coolt, den filmen måste jag se! Boken ska jag också läsa tror jag. Synd med förseningen. Drakarna flyger över oss! = Ha det bra! Besök gärna min sida

  neodragoon.wordpress.com

 2. Sam Zodiac skriver:

  Javisst låter det väl skitcoolt? (Hur är det nu med sär skrivningen, Neodraconis? 😉 )

  Jag förstår att förseningen av Harry och Halvblodsprinsen är en frustrerande nyhet för dig,

  men här kommer ju en liten kompensation i och med att du får reda på att den här

  amerikanska motsvarigheten (?) över huvud taget existerar, eller hur? 🙂

  Ha nu ännu en bra dag på ditt nya plugg- Högbyskolan i Hemse!

  Drakarna flyger över oss!

 3. Josefin skriver:

  Shiiit vad bra att Twilight kommer ut tidigare! :):D

 4. Ellida Björk skriver:

  Hej! Det låter skitcool! Vad bra att Twilight kommer ut tidigare!!

 5. Sam Zodiac skriver:

  Hej, Josefin och Ellida! Men nog är väl detta gårdagens nyheter vid det här laget..? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s