Medeltidsveckan är över och…

…d v s Gotland, återgår så sakteliga till det mera normala livet. Mängden turister minskar och öns inkomster från turistnäringen reduceras förstås i motsvarande grad. Men en liten nedtrappning sker i o m en internationell folkdansvecka som avlöser Medeltidsveckan

Jag hade en del bankärenden att uträtta under lunchen idag och medan jag väntade på att den digitala skylten skulle visa 546 istället för det irriterande 535, som inte ändrats på en kvart, gick jag ut i augustisolens sken och tittade på det spektakel som utspelade sig på torget vid Östercentrum. Med ledning av en flagga med rastafärgerna gult, grönt och rött, kunde jag sluta mig till att de folkdräktsklädda dansarna som framförde allmogedanser på torget framför banken kom från Litauen, vilket också bekräftades av en diskret skylt som jag så småningom upptäckte i periferin av folksamlingen.
Jag stod bredvid ett franskt par som uppenbarligen var överförtjusta över detta exotiska inslag i den gotländska stadsbilden och ivrigt filmade varje polkasteg som litauerna tog.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i 2000-tal, Egoorienterat, Färger, Flaggor, Folkdans, Gotland, Kultur, Litauen, Medeltidsveckan, Rastafari, Sverige, Turism, Underhållning, Vardag, Visby och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Medeltidsveckan är över och…

 1. znogge skriver:

  Här börjar också turisterna, flera av dem Stockholmare, att återvända hem och lugnet lägrar sig. Åter igen kan man få en parkeringsplats vid ICA. Bara en sådan sak. Ganska skönt men samtidigt lite tomt…
  Kram!

 2. Sam Zodiac skriver:

  Ja, även om det blir lite ont om parkeringsplatser även i Visby, så medför ändå turistsäsongen att det blir lite fart och fläkt på ön, så det är med blandade känslor man ser dem återvända till fastlandet. 🙂

  Kram!

 3. Magnus Berg skriver:

  Vänta bara tills det är turistsäsong året om. Så kommer det att bli vilket inte minst Pigge Werkelin borgar för när han i GT sade att ”Säsongen kan bli hur lång som helst”. Den ambitionen har funnits i åtminstone 25 år vilket jag kan läsa i min bok ‘Cykelguide Gotland’ från 1982. På den tiden var Gotland i stort sett stendött efter att sommarlovet tagit slut. Inte mycket har hänt sedan dess.
  Men ponera att säsongen har utökats en vecka på dessa 25 år. Och ponera att säsongen nu är tre månader. (Båda dessa är väl överdrifter men nu ska vi tänka positivt.) Detta innebär att redan om 900 år kommer det att vara turistsäsong året runt. In på 2900-talet kommer turistnäringen att erbjuda arbeten inte bara under en kort säsong utan året runt. Så ljus är faktiskt framtiden på Gotland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s