Nattens blomster…

..kommer från allas vår favoritprofessor Akiyoshi Kitaoka och ser ut så här:

Nåja, kanske inte helt och hållet, men han lär i alla fall ha bidragit med inspiration till den här illusionsblommans skapare på den för mig nyupptäckta sajten Optical Illusions Etc.
Personligen skulle jag vilja påstå att den här illusionen är av uttalad LSD-karaktär. Man kan få fram en likartad effekt genom att stirra intensivt in i centrum av t ex en rund pappskiva med ett kraftigt spiralmönster på, som snurrar på en analog skivtallrik. Om man omedelbart därefter tittar på ena handens ovansida t ex, så är det ”virvlar” i huden och den verkar ”myllra” av eget liv, liksom. 🙂
Verkar vara en sida värt att utforskas lite! 🙂
Verket ”Stairway to Heaven” här nedanför t ex, för naturligtvis mina tankar till engelska gruppen Led Zeppelin 🙂allposters
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i 2000-tal, Affischer, Allmänbildning, Bloggning, Bloggosfären, Droger, Egoorienterat, Experiment, Grafik, Hallucinogener, Illusioner, Internet, Japan, Kitaoka, Kommers, Kultur, Kuriosa, Kyoto, Led Zeppelin, LSD, Manipulationer, Narkotikastämplat, Okategoriserade, Perception, Prof. Akiyoshi, Psykologi, Synvillor, Underhållning, USA, Varseblivning, Video, YouTube och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nattens blomster…

  1. znogge skriver:

    Den var häftig, Nattens blomster!

  2. Sam Zodiac skriver:

    Ja, den har onekligen en viss förmåga att trollbinda betraktaren!

    Och/eller att göra henne/honom lite sjösjuk, kanske? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s