Jag fick en kommentar…

…härom dagen till ett av mina Tim-inlägg. Nyfiken som jag är, följde jag givetvis länken från kommentatorn, bravedave och hamnade på en sida som bar överskriften bravepeople

Det där lät ju intressant! tänkte jag och inte blev det sämre av att rubriken på sidan lydde

”Hur mentalt utvecklad är du? – Gör en checkup här! Del 3a

Jag har alltid varit något av en testgalning! Inte ens i samband med arméns tester på tidigt 70-tal kunde jag vid mönstringen låta bli att göra mitt bästa, vilket resulterade i att jag höll på att förstöra inte bara en sommar med militärtjänstgöring, utan två!
Eftersom jag vid den här tidpunkten i mitt liv var övertygad kommunist och revolutionär ut i fingerspetsarna (KFML), så var det aldrig tal om vapenvägran, eftersom strategien för att förvandla/förbättra världen, gick ut på att blanda sig med målgruppen (de värnpliktiga) och genom samtal få mina soldatkamrater att dela min (och partiets) syn på hur tillvaron borde vara upplagd.
Så när mönstringsofficeren kallade fram mig till sitt skrivbord, möttes jag av en obehaglig kalldusch:
– Ja, det ser ju bra ut med dina testresultat, sa han. Vad sägs om att bli plutonsbefäl?
– Vad innebär det då? frågade jag misstänksamt.

Han visade mig papper ur vilka det framgick att jag skulle få offra tre månader av den svenska sommaren (som är kort nog som den är) år 1, för att sedan återvända följande år och göra min grundtjänstgöring som underofficer/plutonbefäl i ytterligare 11 månader
Jag antar att mönstringsofficeren blev besviken över min reaktion, för att istället för att bli glad och entusiastisk över att testresultaten hade lett till chansen att få en upphöjd position inom ”gröna firman”, så sade den oförskämde och otacksamme rekryten framför honom:
– I så fall är jag rädd för att jag allvarligt måste överväga att totalvägra.
Inte fan tänkte jag kasta bort två hela somrar inom armén!!
Jag var ju dessutom, i egenskap av kommunist, fylld av förakt över krigsmakten som institution betraktad. Dess funktion var ju att skydda kapitalets intressen.
Mönstringsofficeren suckade. Det verkade, trots allt, som om han inte var helt ovan vid den här typen av situationer heller, för han sköt över samtliga grundtjänstgöringsalternativ till mig på skrivbordet och sa sarkastiskt:
– Jaha, vad kan tänkas passa gunstig herrn, då?
Det slutade med att jag valde ett alternativ som gav mig 11 månaders ”lump”, istället för vanliga 10. Jag skulle rycka in en månad före mina meniga polare och utbildas till vicekorpral, eller vicepitt, som den mera populära benämningen lyder. 🙂

Så det här var mumma för en testgalning! Problemet är bara att jag sitter med en fruktansvärt slö uppkoppling. Min leverantör- Tele2- har uppenbarligen inte brytt sig om att hyra ledningar av Telia, för grannen surfar i svindlande hastighet jämfört med mig, även med sitt trådlösa. Det fördömda modemet orkar helt enkelt inte med alltför kraftig belastning! Det innebär att YouTube och videon i allmänhet är ett no-no för mig just för tillfället. Mycket frustrerande! 😦
Men du som sitter därute med snabb lina kan ju i alla fall testa detta här lite närmare och se vad det här med BravePeople handlar om! Enligt bravedave tycks jag ha fallit offer för en missuppfattning när det gäller namnet Brave People. Det handlar tydligen om olika verksamheter. Han har kommenterat här nedanför.

bravedave

Och så här ser alltså Brave Dave ut i den stora bildversionen. 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Allmänbildning, Armén, Brave People, Egoorienterat, Frihet, Hjärnan, KFML, Psykologi, Revolutionärt, Underhållning, Vetenskap och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jag fick en kommentar…

 1. bravedave skriver:

  tjena, tjena 🙂 tack för att du länkade! mina sidor bravepeople.se och bravepeople.net är inte samma grej som bravepeople.com – olika verksamheter..

  om du vill göra ett riktigt shysst personlighetst så finns det här: http://www.bravepeople.se/?p=42

  om du vill kolla upp din mentala utvecklingsnivå så kan du läsa om de olika nivåerna utspritt på ett par poster.. för att man ska haja de senare behöver man läsa de första..
  http://www.bravepeople.se/?p=17 (del 1)
  http://www.bravepeople.se/?p=33 (del 2)
  http://www.bravepeople.se/?p=52 (del 3a)

  tack för en shysst blogg! be brave, 😉

 2. bravedave skriver:

  tjena tjena igen.. kul att du publicerar bild på mig och hela köret 😉

  är en bättre bild..

  be brave!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s