Dagens planet- Uranus 9 juli 2008

Planeten Uranus kan astrologiskt sett anses vara en högre oktav av Merkurius, som ju representerar det vanliga intellektet. Det som man använder sig av i vardagslag och som genom sin placering i tecken bestämmer hur vi tänker och kommunicerar.
Om du tittar på symbolen för Uranus här ovanför, så kanske du ser att den i viss mån liknar en gammaldags TV-antenn? Eller, om man så vill, två parabolantenner riktade åt höger respektive vänster. Mycket välfunnet, eftersom man kan säga att Uranus ”använder såväl höger som vänster hjärnhalva samtidigt” och därigenom avsevärt kan snabba upp de datorliknande tankeprocesser som hela tiden försigår inuti vår hjärna. Tanke och känsla tillsammans skapar intuition. Men det handlar inte om någon vag känsla av att något inte står rätt till, utan mera en kristallklar insikt om hur saker och ting hänger ihop!

Booster

Merkurius använder bara en hjärnhalva åt gången, precis som de flesta av oss och det är en s k personlig planet. Ingår i vår psykologiska utrustning, skulle man kanske kunna säga. Uranus är däremot ingen personlig planet OM den inte står i exakta vinkelförhållanden till någon av våra personliga planeter. (Dessa är Merkurius-tänkandet, Venus-attraktionsförmågan och Mars-beteendet) Gör den det, så speedar kontakten med Uranus upp takten på de processer som hör ihop med den aspekterade planeten. Starka Uranusinslag i ett horoskop tyder på ett allmänt bohemiskt/nördigt beteende. Kan ju låta som två motsatser, men den förenande länken är att de betraktas som outsiders av omgivningen. Udda är alltså ett av de uraniska nyckelorden, men det är även humanism, visionär förmåga, elektronik och experimentlusta.

Revolutionären

Uranus styr förstås också vetenskaperna och deras utövare. Den ivrar även för jämställdhet mellan alla och är framträdande i horoskopen hos revolutionärer och reformister. Uranus står inom astrologin för bl a för uppror, insikt, uppbrott och förändring. Det är den första av de s k trans-Saturnianska planeterna (d v s de bortom Saturnus) och dessa rör sig mycket långsamt i horoskopet. Uranus tar cirka 84 år på sig att gå ett varv i zodiaken, Neptunus 149 år och Pluto (som bland oss astrologer fortfarande betraktas som en planet 🙂 ) tar hela 248 år på sig att fullborda cirkeln.

Förändringens agenter

Med andra ord tar dessa planeter också lång tid på sig att förändra våra liv, för det är precis deras uppgift- att förändra våra liv på ett eller annat sätt- medan de kontaktar våra känsliga punkter i horoskopen. Dessa förändringsprocesser kan ibland vara plågsamma för oss. Plågor som tenderar att bli värre ju mer vi kämpar emot de förändringar som Livet kräver av oss. Har vi däremot tillräckligt med tillit till Universum, kan vi slappna av och låta vårt liv ta den vändning det vill.
Farmakologiskt sett styr Uranus över de s k hallucinogenerna, dit cannabis och LSD hör. Som du kanske förstår, har den minneskorte snubben, LSD-aposteln Tim Leary, (några inlägg tillbaka) en ytterligt stark Uranus i sitt horoskop! 🙂

Väckarklocka

Uranus fungerar ofta som en väckarklocka. När du får en transit från Uranus (d v s när den går över känsliga punkter i ditt horoskop), lär du inte undgå att märka det! Uranus vänder upp och ned på i princip hela din tillvaro om den går över t ex din Sol eller din Måne. Uranus syfte är att du ska frigöra dig från sådant som inte längre gynnar dig. Det kan handla om ett stagnerat förhållande, ett arbete som inte längre ger dig något eller tankemönster som inte främjar din utveckling. Hur som helst är det mycket troligt att din totala levnadssituation har förändrats efter transitens slut. Och om du har spelat dina kort rätt- till det bättre! 🙂
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i Allmänbildning, Astrologi, Astronomi, Avslappning, Cannabis, Datorer, Droger, Hallucinogener, Hjärnan, Horoskop, LSD, New Age, Okategoriserade, Personlig utveckling, Psykologi, Symboler, Tim Leary och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dagens planet- Uranus 9 juli 2008

 1. madonnan skriver:

  Det här tycker jag är riktigt intressant. Undrar hur det var med vinkelförhållanden och sånt för mig? Intressant, ssv.

  Ha en bra dag:)

 2. Sam Zodiac skriver:

  Hehe… jodå, Madonnan. Jag kan meddela att du faktiskt har vinklar mellan Uranus och

  Solen, Månen, Merkurius och Mars! Så nog finns det en hel del uraniska inslag i ditt

  horoskop, alltid!

  Förvalta dem väl! 🙂

  Ha en bra dag, du också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s