Dagens bakläxa- Salma Hayek (27 juni 2008)

salma

Jag har vid ett flertal tillfällen dabbat mig när det gäller den Mexikofödda Jungfrun, skådisen och regissören m m Salma Hayek på frågesportsajten vetgirig.nu. Så nu tänkte jag att det får vara nog; jag måste blogga om henne, så jag lär mig något om henne. (Och förhoppningsvis kan även du inhämta lite matnyttig info här, kära/e bloggbesökare). 🙂
Jag hade t ex ingen aning om att Salma är producenten bakom den populära TV-serien Ugly Betty, eller att hon anses vara den 4:e på topplistan över inflytelserika latinos i Hollywood. Inte heller visste jag att hon ägnade sig åt behjärtansvärda strävanden för att förbättra situationen för misshandlade kvinnor, att hennes Libanesiskfödde far förbjöd henne att tävla som gymnast på elitnivå i ungdomen, fast hon hade uppvisat utomordentliga förutsättningar. Ej heller att hon talar flytande engelska, arabiska, portugisiska och spanska. Dessutom har hon uppenbarligen vissa talanger som sångerska. Mångsidig kvinna, tydligen. Och att hon inte är oäven att se på, gör väl inte saken sämre? Jag tycks inte vara ensam om att tycka detta; 65% av den amerikanska befolkningen tycker i en enkät att adjektivet ”sexig” bäst beskriver Salma Hayek! 🙂
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 1900-tal, 2000-tal, Allmänbildning, Astrologi, Biografi, Egoorienterat, Film, Frågesport, Kändisar, Kultur, Kuriosa, Mexiko, Musik, Sex, TV-serier, Underhållning, USA, Wikipedia och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dagens bakläxa- Salma Hayek (27 juni 2008)

 1. skogsfrun skriver:

  Man kan lära sig mycket på vetgirig.nu Har du möjligen stött ihop med kardemumma nån gång? Hon svarar alltid direkt tycker det är osportsligt att under en veckas tid luska runt efter rätt svar. Min blygsamma placering i ligan är alltså egentligen hedersam;)

 2. Sam Zodiac skriver:

  Hej, skogsfrun!

  Är det Vetligan du åsyftar, tro? Jag hänger nog mest på Duellen nuförtiden och svarar på

  en och annan utmaning från vänkretsen. Det kan man ha nytta av i Duellen senare,

  eftersom samma frågor förstås dyker upp med ojämna mellanrum. Mitt största problem i

  det här sammanhanget består emellertid av min oerhört långsamma uppkoppling. Jag kör

  mobilt modem på GPRS-bandet och det gåt plågsamt långsamt! Jag måste ha fler poäng

  än dem jag mäter i Utmaningen, annars är det kört! Det som normalt tar max 5 min för

  mina medtävlare tar minst 20 för mig! Hur kul är det? Av samma anledning är det ingen

  idé för mig att försöka klicka på någon ”Väntar”-sköld på Duellen. Någon annan hinner

  alltid klicka före. Därför brukar jag själv försätta mig i Väntar-läge tills någon utmanar.

  Vissa stora bilder hinner aldrig ladda under tävlingens gång och när de väl gjort det, är

  svarstiden ute! 🙂 Och ljudfrågorna bävar jag för. Jag har tur om de ö h t hinner komma

  igång. Annars är det helkul idé med Vetgirig. Fast jag tycker det kraschar väl ofta, förstås!

  😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s