Månadens soltecken- Gemini

Idag gick Solen in i Tvillingarnas tecken

Gemini/Tvillingarna

Illustrationen är gjord av Jo Wall. Klicka på bilden, så kommer du till hennes hemsida!

I natt gick Solen in i Tvillingarna, eller Gemini som det heter på latin. Tvillingarna är månadens soltecken, eftersom Solen befinner sig här från  slutet av maj och större delen av juni månad. 

Och som vi alla kunnat konstatera, kom domedagsprofeten Campings dystra förutsägelser (förstås) inte att slå in, utan världen fortsätter att tuffa på och emellanåt vrida sig i sina våndor. 


Flexibel kommunikatör

Tvillingarna är tredje tecknet i zodiaken, ett flexibelt (föränderligt) tecken som hör till luftelementet. De som hör till elementet luft är mentala varelser som i första hand upplever tillvaron genom sitt intellekt och sina i förväg skapade tankar och idéer om hur livet är beskaffat. När de stöter på saker och ting som inte passar in i dessa mallar, justerar de idéerna och utvecklas på så sätt. När det gäller Tvillingarna, är den grundläggande driften att samla in information och sprida den vidare. Därför hör representanter av detta tecken till de mest kommunikativa i djurkretsen.

Jack of all trades…

Eftersom de vill veta lite om mycket, blir Tvillingarnas informationsinhämtande ofta av det ytligare slaget. Man kan säga att Gemini är zodiakens Jeopardymästare, eftersom de ofta har en bred allmänbildning, medan t ex Skorpionerna är specialisterna på enstaka ämnen. Detta p g a deras slogan “Ska det vara, så ska det vara ordentligt!”. De dyker huvudstupa ner i det ämne som för tillfället intresserar dem och tar reda på allt som är värt att veta om det. Tvillingarna gör alltså tvärtom och försöker absorbera så mycket information om alla skilda livsområden som de kan.

Schizofren läggning?

Tvillingarna är ett dubbeltecken och det indikerar att de inom sig härbärgerar två personer som kan vara ganska olika varandra. Den utvecklade Tvillingen har något så när lyckats få dessa tvenne att samexistera och påminner åtminstone om en homogen individ. Den outvecklade Tvillingen kan däremot uppvisa flera schizofrena karaktärsdrag. Därför anses Tvillingarna vara svåra att lära känna på djupet, en omständighet som dessutom förvärras av luftelementets ovilja till alltför djupgående känslomässiga relationer. (Detta kan givetvis modifieras om Tvillingen ifråga har många planeter i t ex vattenelementet). Luften vill vara fri och obunden. Tvillingarna älskar omväxling och att träffa nya människor som de kan utbyta tankar med. Läs mera om Tvillingarna på Ilse-Maries sida!
Eller varför inte på astrology-online-siten??

Merkurius styr Tvillingarnas (och, anses det, även Jungfruns) tecken

Merkurius styr Tvillingarnas (och, anses det, även Jungfruns) tecken

Dessa bildelement är Merkurius uppbyggd av: själens halvcirkel, andens cirkel och materiens kors

Dessa bildelement är Merkurius uppbyggd av: själens halvcirkel, andens cirkel och materiens kors

Läs gärna andra astro(?)bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , http://intressant.se/intressant

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Allmänbildning, Anden, Annonser, Astrologi, Egoorienterat, Internet, Jungfrun, Kommunikation, Kultur, Livsåskådning, Måleri, Mytologi, New Age, Nyandlighet, Psykologi, Själen, Symboler, Tvillingarna, Zodiaken och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

42 kommentarer till Månadens soltecken- Gemini

 1. madonnan skriver:

  Låter som ett mångsidigt tecken och en vacker bild därtill.

  Ha det så bra i sommaren:)

 2. Sam Zodiac skriver:

  Jodå, nog är vi mångsidiga, alltid! På gott och ont. Hela talesättet i mellanrubriken ovan lyder ju: ”Jack of all trades, master of none 🙂

  Detsamma, min vän! 🙂

 3. helena skriver:

  ja det där stämmer:) min son och hund är tvillingar och ibland väldigt svåra att förstå sig på, men mycket charmiga:)

 4. Sam Zodiac skriver:

  Svåra att förstå sig på?
  Ja, kanske det kan bli så, eftersom vi är så mångfacetterade?!
  Och vissa Tvillingar använder sin charm som ett förvirringsvapen. 😛

 5. Eva skriver:

  Hoppas jag inte stöter mig med någon nu, men min erfarenhet säger mig att tvillingar kan vara lite knepiga… Nu ska jag kika om du har skrivit något om mitt stjärntecken (Lejonet). 🙂

  • Sam Zodiac skriver:

   Att vi kan vara knepiga, ja… You bet! 😆

   Kanske det kan ha att göra med att vissa av oss har svårt att förena de två olikartade individer som ”bor” inom oss?

   Jodå, Lejonet ska finnas, som sagt.

 6. Rozie skriver:

  Vad menar Helena med att vi ”är svåra att förstå sig på”???!!! Tror att jag ska ringa och fråga henne om hon tycker att JAG också är charmig… *gapskratt* 😀
  Jo,då! Hon och jag känner varandra, därför dristar jag mig till att SKÄMTA lite här! Vi tvillingar kan ju vara lite ”spralliga” också emellanåt – eller hur då Sammiz – min käre ”tvillingbroder”.

  Är vi knepiga???!!! Hade jag ingen aaaaning om! 😯

  Kramiz! / Rozie

  • Sam Zodiac skriver:

   Spralliga och lite lätt hypomaniska, ja. 😀
   I alla fall om vi uppvisar de för tecknet typiska dragen. Kan ju bero på att vi ligger mittemot Skytten, som ju är det mest humoristiska tecknet och därmed lånar in lite av Skyttarnas karaktärsdrag.

   Vissa kanske uppfattar oss som aningen knepiga, eftersom det kan vara lite tvära kast mellan sinnesstämningarna ibland och att vi kan ändra fokus på vårt intresse utan vidare förvarning, hehe…

   Kramiz på dig, Rozie!

   • Rozie skriver:

    Jovisst har vi tvära kast mellan de olika sinnesstämningarna. Och de ”synpunkter” vi har om någonting kan variera, beroende på sinnesstämningen.

    Vi ser på en och samma sak ur olika synvinklar – och DÄRFÖR kan vi många gånger ”förutse” händelserna i förväg! Om man är ”enkelspårig” till naturen, så kan man inte det, eller hur?! 😉

    Kram, du charmige, mystiske, oförutsägbara, klarsynte, spirituelle tvillingbroder! 😀

 7. Sam Zodiac skriver:

  Right back at you, Rozie! Fast det får väl bli Tvillingsyrra, då! 😀

 8. agapanthus skriver:

  Kikar in här och säger……GRATTIS på födelsedagen!!!

 9. Sam Zodiac skriver:

  Tack, tack, Agapanthus! 🙂

  Ja, ytterligare ett solvarv till ända.

  Undrar just hur många till det blir?

  Jaja…den som dör får se! 😉

 10. photoimagine skriver:

  Ett stort Grattis till Tvillingen!
  Kanske vi ses på ön i sommar…

  / Imagine

 11. Sam Zodiac skriver:

  Tackar, Imagine!

  Ja det vore ju kul att svinga en bägare medeltida mjöd

  tillsammans, eller något? 😀

 12. photoimagine skriver:

  Det låter som en god idè!

 13. Sam Zodiac skriver:

  So you’re a Virgo, Nabil? Nice! An earth sign then, which means that you perceive Life primarily through your senses and by so called sensation.
  Tell me, what is the Arabic word for Virgo-Jungfrun? In Hebrew I think it is Betula. And is it anything similar in Arabic; do you know?

 14. Rozie skriver:

  Tittar in igen och hälsar på! Måste ju kolla hur ”brorsan” mår! 😀

  Rozie

  • Sam Zodiac skriver:

   Tjena, ”syrran”!

   Jorå, för all del…
   Återhämtar mig efter äventyret med den inflammerade nöten. 🙂
   Konvalescens kallas det visst.

   Har ju anslutit mig till Ashtar Command-communityn, så jag har roat mig med att ställa horoskop på den tidpunkt då AC först dök upp på webben. Grundaren är dock lite osäker på exakta födelsetiden, men ska kolla vidare.

   Förresten; när dök du upp på det här existensplanet, Rozie? 😀
   Har du kläm på tiden? Platsen och datumet vet du väl, utgår jag från, haha…

   • Rozie skriver:

    Jag tror jag har ett gammalt kort med födelseuppgifter någonstans i mina gömmor. Osäker på klockslaget. Återkommer när jag tagit reda på det.

    Ha det gott, Sammiz! / Rozie

   • Rozie skriver:

    Nu har jag hittat kortet med uppgifterna! 😀

    Datum och klockslag:
    13 juni 1953, kl 07:35
    —————————————
    Snyggt jobbat, ”syrran”! 🙂
    Kan du fixa platsen också, tror du?

   • Rozie skriver:

    Allmänna BB (i närheten av Stadium), Fiskartorpet/Vallhallavägen i Stockholm, (Engelbrekt församling)

    Kraaaam! från syrran! 😉
    ———————————–
    Haha…ja, nu kan jag i alla fall inte klaga på att uppgifterna inte är specifika nog!
    Fast Stockholms koordinater är i o f s allt som behövs för att ställa horoskopet.
    Och som väntat var det intressant läsning här också! 😀
    Vatumannens hus-det 11:e- är byst med planeter. NewAge, datoraktivitet och kommunikation står således högt i kurs hos dig.
    Pluto i 1:a huset indikerar att du har dina ”psykiska antenner” ute mest hela tiden och att intresse för det ockulta föreligger. Solen i Tvillingarna och Månen i Kräftan medför god kommunikationsförmåga och extrem mottaglighet etc etc

    Kraam tillbaka, syrran! 😉

   • Rozie skriver:

    Jag MÅSTE bara skratta! Så ”klockrent”, ju! 😀
    Jag arbetar faktiskt med data! Sitter i kundtjänsten/växeln – teknisk support på ett stort dataföretag. Datorer, skrivare…you name it!
    Det är BARA ”datasnack” med kunderna hela dagarna!

    Jag är ju som bekant medial, och har sett och hört andevärlden så långt tillbaka jag kan minnas!

    Det HÄR var fantastiskt intressant!

    Puss i pannan, brorsan! 😉 / Rozie

   • Rozie skriver:

    Tack för mailet, Sammiz!
    Intressant! Ser fram emot fortsättningen!

    Ha det gott, så ses vi snart igen!

    Kraaam! / Rozie

 15. helena skriver:

  Har du skrivit om det underbara tecknet skytten, jag är både skorpion och skytt eftersom jag är född i skarven 🙂
  Rozie kära vän du är mycket charmig du 🙂

  • Sam Zodiac skriver:

   Hej, Helena! 🙂

   Nä, jag har dessvärre inte hunnit med att skriva om Skyttens tecken på den här bloggen än 😦
   Är omåttligt slarvig med att spara ned det jag gjort genom årens lopp, så att jag kan återanvända texterna (med lättare redigering), tyvärr.
   Annars har jag förstås skrivit om Skytten i otaliga andra sammanhang; tidningar o dyl, så egentligen
   borde det ju gå som på räls att göra det.
   Känner jag mig rätt, så kommer det dock inte att bli aktuellt förrän Solen åter står i begrepp att gå in i tecknet, haha..

   Ha det!

   P S Var exakt ligger Solen i ditt horoskop, förresten? Vet du..?

 16. helena skriver:

  Menar du i grader eller tidpunkt jag är född?

 17. helena skriver:

  Hej igen! Jag är född 01.42 23 november 72, kan det stämma med 49` 39″? är inte så bervandrad med det här

  • Sam Zodiac skriver:

   Ja, det stämmer mycket bra! Siffrorna du nämner har att göra med Solens läge i zodiaken. I det horoskop jag ställde på astro.com med utgångspunkt från dina tidsangivelser, hamnade Solen på 0◦49’39″♐ (Skytten), vilket alltså utläses 0 grader, 49 minuter och 39 sekunder i Skytten. Du är med andra ord Skytt, även om Skorpioninfluenserna är mycket påtagliga i ditt horoskop. Dels (som du själv säger) därför att du har Solen på gränsen och därför tar in egenskaper från bägge tecknen, dels för att du t ex har Pluto, som styr Skorpionen, starkt placerad.
   Faktum är att du har ett kraftfullt (om än kanske inte helt lätt) horoskop!
   Får jag fråga; känner du ofta att du hamnar i situationer där du måste göra något du egentligen inte vill, för att uppnå önskade resultat?
   För resten…jag chansade på att Stockholm var födelseplatsen. Stämmer det, eller…?

 18. helena skriver:

  Tjena! Nä jag är född i bollnäs? Ja starkt horoskop kan jag hålla med om, hela livet är en enda stor utmaning och ingenting kommer gratis, fast med åren har jag lärt mig att uppskatta det, och månkräftan förenklar ju defenitivt ingenting 😦

  • Rozie skriver:

   Och så har ju Helena MIG att konfronteras med ibland! Kan inte vara lätt för henne! 😉 hehehe

  • Sam Zodiac skriver:

   Bollnäs? Jaha, då krävs ju en smärre korrigering för att få kartan korrekt, då! 😀

   Nä, Månen i Kräftan (vilket ju även Rozie har)är visserligen en stark placering, för den hör ju hemma i det tecknet. Och den ger stor mottaglighet och extrem känslighet/sårbarhet, så jag förstår att den placeringen inte direkt förenklar tillvaron, i synnerhet inte med kvadraturer (helt exakta) till såväl ascendenten/descendenten som Pluto i första huset!
   Du måtte vara en stark individ med en sådan karta! 🙂
   Tur att du har en del uppbackning i form av trigoner och sextiler, också!

 19. madonnan skriver:

  Intressant det du ser i dina kartor, men jag måste nog få säga…att jag tycker det stämmer in på mig också, det du skriver om Rozies horoskop – och på många andra 🙄 Vem använder inte dator mycket
  t ex; alla vi bloggar ju… och är ofta intresserade av New Age, gillar att kommunicera i hög grad (kanske därför vi bloggar?!), etc.

  Haha, bara mina spontana tankar. Jag tror säkert att du är jätteduktig, men ofta stämmer det in generellt på många…

  Ha det bra, Sam!

 20. Sam Zodiac skriver:

  En alldeles utmärkt iakttagelse, Madonnan! 😀
  Naturligtvis förhåller det sig så att vi bloggare har dessa egenskaper gemensamt (möjligen med undantag för NewAge-intresset). Och det kanske också är därför de är så framträdande i våra horoskop?

  Men självfallet är de små antydningar jag ger i de här kommentarerna bara toppen av det informationsisberg som horoskopet utgör! Alltså blir de därmed också ganska allmängiltiga.

  Ha det fint du också, Madonnan!

 21. madonnan skriver:

  Jag tror säkert att det är så att en mer djupgående tolkning av ett horoskop ger en betydligt mer nyanserad bild 😳 och troligen stämmer in på bara den som har just den kartan 🙄 Tror jag alltså… 😀

  Nu ska jag sova! Sov gott!

 22. helena skriver:

  Hej Sam!
  Tack för din tolkning!
  Ja stark är jag så det kan vara ett hinder ibland och känsligheten är jag jag medveten om 🙂

 23. Rozie skriver:

  Tittar in och önskar dig en god morgon, och en fortsatt trevlig dag, Sammiz!

  Rozie

 24. Lillasyster Kanin skriver:

  Dags för en uppdatering av din Blogroll – dags att plocka bort mig.
  Kanske har det med min tillhörighet i Tvillingarnas tecken att göra, eller också inte 🙄
  Hursomhelst lämnar jag bloggvärlden nu – allting har sin tid. Funderar på att skaffa mig några hönor, såg på TV igår att man kan dressera dem 🙂
  Det var roligt att växla några ord då och då.
  Ha en fin sommar, Sam Zodiac!

  • Sam Zodiac skriver:

   Ajdå! Menar du att bloggvärlden fr o m nu ska behöva klara sig utan dina underfundiga och humoristiska bidrag..? 😦
   Nåja, jag kan inte annat säga än att jag instämmer i det där med att allt har sin tid. Jag har ju själv trappat ned mitt egna bloggande väsentligt under senare tid. Men än känns det OK att ha en kanal ut mot (och ibland in från) den här världen, s a s. 🙂
   Det har varit enormt kul att lära känna dig lite och s s v växlat några ord då och då och vem vet; kanske Urd Skuld och Verdandi planerat in något framledes möte i andra sammanhang..?
   Ha en jättefin sommar själv, Lillasyster Kanin! Och lycka till med hönsen! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s