Dagens palindrom

En palindrom är ett ord eller en mening som blir likadan, vare sig man läser fram- eller baklänges. Mellan åren 1864-1887 fanns en tidskrift som hette Svenska Familj-Journalen. Där publicerades med jämna mellanrum olika palindromer till läsekretsens förnöjelse. Svenska Familj-Journalen var en…

”Illustrerad månadstidskrift, innehållande Svensk-historiska samt fosterländska Skildringar och Berättelser ur Naturen och Lifvet, Original-noveller, Skisser och Poemer samt uppsatser i Vetenskap och Konst, m. m.”

Tidskriften var grundad av en viss Christian Gernandt (måhända en släkting till Anders Gernant, hästhoppningskommentatorn?) Han var också bland initiativtagna till Nordisk familjebok och Svenska Familj-Journalen utgavs på hans förlag i Halmstad.
Så här såg tidskriftens logotype ut:

sfm

Och här kommer nu slutligen dagens palindrom:

”Jag spränger stundom stora berg och

omvänd har jag ben och märg”

Ja, vad tror du att rätt svar är? Facit

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 1960-tal, 1970-tal, 1980-tal, Allmänbildning, Grafik, Halmstad, Historia, Kultur, Kuriosa, Litteratur, Media, Nostalgi, Ord, Palindromer, Spel, Svenska Familj-Journalen, Sverige, Tidskrifter, Underhållning, Wikipedia och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dagens palindrom

  1. flim skriver:

    en vän kom upp med den här meningen en sen kväll

    söt sur krank smart radar trams knark rus tös

    😉

  2. Sam Zodiac skriver:

    Hahaha…! Den var heavy! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s