Nationaldag på Gotska Sandön 2

”Gamla Gården”, en av öns attraktioner. En av de byggnader som fortfarande står kvar, inrymde Gottberg, Sveriges siste pirat. En TV-serie om honom med Sven Wollter i huvudrollen gjordes 1989.

På väg in till den enda riktiga tilläggsplatsen för turbåten (på norra stranden), var det lite för grunt för att vi skulle lyckas trycka in landgången ända in på torr mark, så av med strumpor o skor!” Dagen var så varm att det var skönt och svalkande att vada iland. Efter en stund befann vi oss vid en av Gotska Sandöns sevärdheter, ”Gamla Gården”, ligger inne på ön ca 3 km norr om Bourgströms och ca 1 km norr om öns kyrkogård, alla hus utom ett övergavs på 1860 talet, av herrgården återstår idag bara några rester och detsamma gäller öns enda handelsbod, två av de tre byggnader som finns kvar är Skogshuggarbaracken och Gottbergs fängelse. (Gottberg var Sveriges siste pirat)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Allmänbildning, Kultur, Kuriosa, TV-serier, Underhållning och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s