Indiska gudar- Krishna

(Bilden snodd från Krishna.com. Klickar du på den, så kommer du dit)

Krishna:

Krishna är inte bara en inkarnation av Vishnu utan också en egen gud, den populäraste av all gudar. Han är också hjälte i många myter och framställs som älskare, krigare och kung. Hans hudfärg kallas shyam, vilket liknas vid när solen lyser igenom monsun-molnen, och en svart-blå färg framträder. I konsten framträder Krishna i flera gestalter: Som illmarigt och knubbigt barn, som sensuell yngling och som den store hjälten som besegrar Kamsas ondskefulla demoner fullt i klass med egyptiernas Ra och Apep eller Nordens Tor och Världsormen.

krishnababy

Krishna som ett knubbigt barn…

loverkrishna …och som älskare.

Kraft/ Egenskap Attribut Utseende Färddjur
Kärlekens gud Flöjt

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Allmänbildning, Färger, Gudar/Gudinnor, Hinduism, Indien, Kärlek, Krishna, Livet, Livsåskådning, Mytologi, Nepal, Religion, Symboler, Teologi, Världsreligioner, Wikipedia och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Indiska gudar- Krishna

  1. Lins skriver:

    Skriv mer!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s