Har du kollat in…

opassande roger

… Opassandes blogg? Om inte, så tycker jag att du bör svänga förbi där och se vad hon har att säga om fildelning, FRA och storebrorsfasoner över huvud taget. Ett sätt att försvåra för Storebror att utöva massavlyssning på Sveriges befolkning, är att kopiera in s k triggerord i mailtexterna. Exempel på sådana ord kan du hitta via Opassandes bloggsida.
Om du klickar på hennes avatar (ögat), kommer du dit.
Om du klickar på den svarta ”Avlyssning är…”-skylten,
så kommer du till Lex Orwell-sidan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Allmänbildning, Bloggning, Bloggosfären, Datorer, Debatt, Desinformation, Egoorienterat, Fildelning, Historia, Internet, Juridik, Kommunikation, Konspirationer, Kontrollsamhället, Lagar, Manipulationer, Media, Nyheter, Opassande, Opinionsbildning, Politik, Sverige, Vardag, Vänner och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Har du kollat in…

 1. madonnan skriver:

  Är det verkligen ett problem?! 😀

 2. Sam Zodiac skriver:

  You bet your ass it is, Madonnan! Om inte medierna och folk vaknar till i den här frågan, har vi sålt tasken till räven, som det folkliga uttrycket går! 🙂 Ett så här allvarligt undergrävande av den personliga integriteten har aldrig hotat svenska folket förr och den ”öronbedövande tystnaden” från medierna, som en av bloggarna uttryckte saken härom dagen, är en mycket allvarlig och oroväckande anti-demokratisk tendens, anser jag. Vare sig det beror på dumhet, okunnighet eller rädsla, så hotas vi av ett storebrorssamhälle av rent orwellska proportioner, om den här lagen går genom.

 3. madonnan skriver:

  Hm, inte så trevlig ton i början där, tur jag vet att du är en vänlig själ! Vi ser lite annorlunda på det, själv orkar jag inte engagera mig så mycket i sånt. Kan se både fördelar och nackdelar, men en storebrorsmentalitet är kanske lite väl trist. Kanske. För jag orkar inte bry mig så mycket. Mig stör det inte nämnvärt.

  Ha det så bra:)

 4. WitchBitch skriver:

  Det är väl just det här som är det stora problemet som jag ser det. Att folk inte förstår att det kommer att påverka dom också. Det är inte bara frågan om nåt s k hot utifrån utan en mycket allvarligare hotbild kommer att uppdagas för svensson bland annat när vi upptäcker att våra förehavanden faktiskt kan komma att registreras och det handlar inte bara om trafik med utlandet. Som jag ser det är den verkligt stora faran allmänhetens likgiltighet och tron att dom har rent mjöl i påsen och att det ska vaccinera dom från denna registrering.

  Surt, kommer det här att bli. Bra att du också skriver om det!

 5. Sam Zodiac skriver:

  Tack för blixtutryckningen, WitchBitch! Då slapp jag säga allt det du skrivit ovan. 🙂

  Ha en jättefin fortsatt sommar!

 6. madonnan skriver:

  Kanske är det jag som är den stora boven då, eftersom jag inte blir så upprörd? Fy, vilken hemsk människa jag är! Ett stort problem…?

 7. Sam Zodiac skriver:

  Tja, madonnan… om vi inte reagerar, engagerar oss och agerar snart, så lär vi nog få stora problem! 🙂 Seså, inte hetsa upp dig över det här, nu! 😉
  Kram på dig!

 8. madonnan skriver:

  Jag tror att det är bra att engagera sig, men var människa väljer själv i vad. Ofta blir det något som ligger en nära, vilket det här inte gör nu. Kanske kommer det framöver? Och så måste det också få vara; att vi alla ska följa det vi känner och engagera oss i det som för stunden känns viktigast.

  Ha en fin kväll.

 9. Sam Zodiac skriver:

  Fullt klart att alla måste engagera sig i det som för stunden känns viktigast!

  Ha en bra kväll, du också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s