Sveriges kortaste picknick?

Det förväntansfulla picknickgänget strax före avfärd. Mini tronar på Maxis axlar och initiativtagaren till den ursprungliga promenaden- Midi- har deklarerat att han åtar sig uppgiften som bärare.

Hela lördagen hade Midi tjatat om att han ville gå på promenad, så när solen inte längre värmde alltför mycket, föreslog jag att vi kunde leta fram vår gamla gula frisbee, ta med Shiva och gå ut på den efterlängtade promenaden. Plötsligt blev Maxi eld och lågor;
-Då kan vi ju ha en picknick! utbrast han med lysande ögon.

Alla var snart i full färd med att förbereda den stundande picknicken. Tevatten, tepåsar, nyponsoppa, blåbärssoppa, socker, knäckemackor och morotsbröd samt saft och överblivna pommes frites från lunchen fanns bland det som skulle bubbas ut i spenaten för att förtäras.
-Och det väger ton! stönade Midi, som själv påtagit sig uppgiften att agera bärare under den här safarin, som skulle gå via grusgropen och lekparken ner till fotbollsplanen.
Ingen gul frisbee kunde hittas i bråtet från förrådet, i barnens rum eller annorstädes, så en alternativ frisbee i form av ett lock från en tom målarburk fick tjäna som ersättning. Dessvärre blev den alternativa frisbeen bortkastad i hög vegetation. När Mini i sin fruktlösa jakt på den förirrade sig in bland de stora brännässlorna, resulterade det i att han tjutande tog sin tillflykt till hemmet för att vila ut från den traumatiska upplevelsen.
Denna, plus ytterligare några försenande incidenter, gjorde att den ideala tidpunkten för en picknick sedan länge hade passerats när utflyktsgänget till sist satte sig ned för att aväta sin matsäck vid fotbollsplanen.
Andra utsvultna matgäster fanns dock redan på plats. Snart hade alla picknickdeltagarna ett moln av hungriga, lystet inande myggor runt sig och mycket snart togs ett skyndsamt beslut om att avbryta måltiden och avsluta den i hemmets mygglösa miljö istället.
En liten sväng ned till bostadsområdets lekplats och en kvarts lattjande på gungor och gungbräda med en av grannarnas son hanns dock med innan den rekordkorta picknicken fick sitt snöpliga slut.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Barn, Djur, Drycker, Egoorienterat, Eksta, Familj, Foto, Hundar, Livet, Lycka, Mat, Maxi, Midi, Mini, Naturen, Shiva, Trädgård och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sveriges kortaste picknick?

  1. ::: sinkadus ::: skriver:

    vissa dagar då vill saker och ting bara inte gå som man har planerat det… och det kanske är då man ska passa på att lära sig saker som ”- Det är som det är just nu och det är också ok.”

    🙂 Bättre lycka nästa gång…

  2. Sam Zodiac skriver:

    Alldeles riktigt, :::sinkadus:::! Jag får väl tillstå att ingen av oss var speciellt nedslagna efter den här misslyckade utflykten. Faktum är att vi skrattade ganska gott åt det hela efteråt. 🙂
    Ja, säkerligen går det båttre nästa gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s