Ett personligt årshoroskop…

…eller en s k Solar Return Chart, ställer man exakt när den transiterande Solen (den som går där uppe i skyn) står på samma grad och minut som i födelsehoroskopet och som ”födelseplats” anger man den ort man befinner sig på under den aktuella tidsperioden. Så här ser min Solar Return ut för i år:

Eftersom jag föddes den 24 maj, kan vi direkt utläsa av den röda texten längst upp till vänster att jag i år egentligen fyllde år den 23 maj, eftersom det var då, ungefär vid 9-tiden på morgonen, som Solen stod på samma plats som då jag föddes för 57 år sedan. Det här är också förklaringen till att en viss förvirring har spritt sig bland de s k gärdesgårdsfallen, d v s de som är födda på gränsen mellan två soltecken. I en tidning anses de vara t ex Fiskar, medan nästa magasin hävdar att de minsann är Vädurar! Solen rör sig ungfärligen en grad per dygn i zodiaken, men inte med ett urverks exakthet. Ibland kan man fylla dagen innan, ibland dagen efter sin egentliga födelsedag.
Det första man bör titta på i ett årshoroskop är i vilket hus Solen står, för det ger en ledning till vad Livets fokus kommer att ligga på under tiden fram till nästa födelsedag. I mitt fall återfinns Solen i hus nummer 11, som är Vattumannens hus (eftersom Vattumannen är det 11:e tecknet). 11:e huset står för astrologi, vänner och bekanta, grupper samt ens långsiktiga mål och förhoppningar här i Livet. I kombination med en Lejonascendent (kreativitet, självuttryck) samt aktivitetsplaneten Mars i första huset och i nära konjunktion med ascendenten, skvallrar alltså årshoroskopet om att detta kan bli ett givande och förändrande år med osedvanligt mycket action! På tiden, skulle man kanske kunna säga! 🙂
I 6:e huset (Jungfruns, arbetets, tjänandets och perfektionismens hus) Ligger utvecklings- och myckenhetsplaneten Jupiter. Bra! Då kan det ju bli mycket jobb, förmodligen i form av astrologiska konsultationer, eftersom astrologiplaneten Uranus ligger i exakt och gynnsam vinkel till Jupiter (60°). Den vinkeln skulle ju också i och för sig helt enkelt kunna indikera att jag tillbringar ännu mer tid framför dataskärmen, eftersom Uranus även allmänt associeras till datorer. Glädjande nog ser det ut som om det innevarande året skulle vara något av ett ödesår, eftersom det tycks finnas inslag av viss kosmisk timing! Himlakroppen Chiron anses symbolisera något i vårt horoskop som vi måste komplettera. I mitt fall ligger Chiron i födelsehoroskopet i Stenbockens tecken i 4:e huset, vilket betyder att jag måste hitta en auktoritet och trygghet inom mig själv. Att jag måste våga lita på mig själv helt och fullt, med andra ord. I mitt årshoroskop ligger Chiron på 21° i Vattumannen- revolutionens och de tvära omkastningarnas tecken. Och den ligger på precis samma gradtecken, alltså 21° i Vattumannen, som en hästskoformad tingest som kallas Norra månnoden. Norra månnoden betyder ungefär: ”Den väg du bör gå för din utvecklings skull”, så det verkar som om förändringens stund äntligen skulle vara inne. I synnerhet som dessa två ligger i en riktigt bra ”flytvinkel” till tanke- och kommunikationsplaneten Merkurius- en trigon! Dessutom ligger Merkurius i sitt eget tecken- Tvillingarna- och blir därigenom automatiskt på hemmaplan och starkare i sitt uttryck än annars. Och- framför allt- Ascendenten, mitt interface med omvärlden, ligger i en perfekt trigon (120°) med MC. Det betyder i bästa fall att för en gångs skull kommer det jag medvetet vill att sammanfalla med det som sker i den materiella världen! 🙂

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 1950-tal, 2000-tal, Allmänbildning, Astrologi, Egoorienterat, Förutsägelser, Horoskop, Livet, New Age, Oförklarat, Psykologi, Symboler och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ett personligt årshoroskop…

 1. pantheraleo skriver:

  det var ju intressant. Hur kan du allt detta? när jag tittar på din ritning ser det ut som rena grekiskan för mig… men det verkar som om ditt år blir riktigt intressant!

 2. Sam Zodiac skriver:

  Ja, egentligen är det inte fullt så knepigt som det verker, Leo! Man kan säga att det handlar om en astrologisk kod. Tecknen utgör de olika karaktärerna, som färgar skådespelarnas insatser. Planeterna är skådisar som har en uppgift. Uppgiften är densamma hela tiden, men deras karaktär färgas av tecknet. Om t ex Merkurius, som är tänkandets och kommunikationens planet, ligger i Väduren, tänker man snabbt och ibland oöverlagt och ligger den i Oxen, så kan det ta ett tag innan man grubblat klart, typ. I Tvillingarna går det snabbt igen och associationsrikedomen är stor. Merkurius i Kräftan tänker känslomässigt etc.
  Beroende på i vilket av de s k husen (scenerna) planeten ligger, så talar den placeringen om för astrologen vilket livsområde som berörs; kroppen, privatekonomin, närmiljön, hemmet etc.
  Sedan är det de inbördes vinkelförhållandena mellan planeterna som berättar om huruvida energierna dem emellan flyter på bra, eller om man kan räkna med att stöta på patrull.

  Hoppas att du blev lite klokare av det här! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s