Visby väntar…

VisbyTown

Ännu en dag med strålande solsken ser det ut att bli när jag till tonerna av Foggy Mountain Breakdown med Earl Scruggs & Friends samt Enigma, Livelihood och Nationalteatern (vilken blandning, va? 🙂 ) bloggar iväg de tidiga morgontimmarna här i Eksta. Väntar på att grannen ska avresa till Visby kl 08:00, så att jag kan följa med på trippen och göra de nödvändiga inköpen till min stundande födelsedag i övermorgon. Om Gud vill och grejorna håller, så är det meningen att Agapanthus, Pedro och kidsen ska komma upp från Burgsvik och käka lite då, men eftersom Mazdan har behagat trassla en hel del på sistone, så är det i skrivande stund inte helt klart hur det blir med den saken. Nåja, saker och ting brukar lösa sig på ett eller annat sätt och så sker säkert även denna gång! Har starka funderingar på att inhandla en box av det sydafrikanska rödvinet Umbala till det facila priset av 129 bagis. Eftersom en treliters box motsvarar i runda slängar fyra ordinära buteljer vin, så ger enkel matematik vid handen att man inte betalar mer än cirka 30 spänn per flarra! Prisvärt, eller hur? 🙂
Så har Maxi framfört önskemål om att få någon form av pasta till middag. Eftersom min kropp tydligen har bestämt sig för att det får vara nog med fläsk och rött kött, så har jag efter en stunds bläddrande i kokboken ”Fisk är inga konstigheter”, beslutat mig för att satsa på spaghetti med räkor och pesto och ev inköpa ett gäng kycklingklubbor samt lax för grillning. Få se om jag pallar att fixa egen tårta, eller om det får bli en Princess-variant inköpt i all hast ute på stan. Det ordnar sig säkert!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Agapanthus, Barn, Bloggning, Bluegrass, Burgsvik, Country, Drycker, Earl Scruggs, Egoorienterat, Eksta, Enigma, Familj, Gotland, Grannar, Hälsa, Kommers, Livelihood, Livet, Mat, Maxi, Midi, Mini, Musik, Pedro, Pengar, Progg, Reggae, USA, Vardag, Vänner, Vin, Visby och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Visby väntar…

 1. berben skriver:

  Det var länge sedan jag skrev en kommentar på din blogg, känner mig nästan som en nöaling 😉
  Ha det gott!

 2. znogge skriver:

  Allt lät gott och färdigköpt prinsesstårta är en av mina favoriter så se det inte som en nödlösning;-) Hoppas bilen rullade som planerat!

 3. Sam Zodiac skriver:

  berben: Hej och kul att se dig igen? Men du; vad f-n är en ”nöaling” för nåt? Nykomling, eller…?

  znogge: OK, då är det väl ingen nödlösning då, för det blev en sån. Tack, znogge!
  Jodå, bilen rullade, men detta är en Ford Galaxy mer eller mindre i toppform, ingen gammal Mazda som Agapanthus och Peter samt Mini, Midi och Maxi förhoppningsvis ska färdas i hit senare idag. Men det ska nog gå bra, hoppas jag!

 4. berben skriver:

  En nöaling ja vad kan det vara 😉
  Om vi tänker oss en griskulting som är för svag eller bortstött av mor sugga. Om kultingen tas om hand och föds upp med nappflaska och får mycket och god mat så att den blir riktigt tjock och fet! Då är det en nöaling!
  Min svärmors särbo talade om det för mig…och jag hörde en virkesmätare som sa nöaling i somras!
  Ha det

 5. Sam Zodiac skriver:

  Aha! Och som en sån kände du dig alltså för att det

  var så länge sedan du skrev på min blogg, haha…?!

  Intressant att få veta var ordet kom ifrån, var det

  dock. Tack för infon och

  Ha det, berben!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s