Dagens klassiska illusion 14 maj 2008

Färgillusion

Färgkontrast

När ett litet område omges med ett kulört fält, förefaller det lilla området tonat i det omgivande fältets komplementärfärg. Vilken färg tycker du att du skymtar i den lilla gråa kvadraten mitt i det gröna?

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Allmänbildning, Hjärnan, Kuriosa, Psykologi, Underhållning, Vetenskap och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dagens klassiska illusion 14 maj 2008

  1. momenttwentytwo skriver:

    jag ser ljusrosa…

  2. Sam Zodiac skriver:

    Ja, det gör jag också. Och eftersom komplementärfärgen till grönt lär vara rött och den här gröna nyansen är ganska så ljus, så förmodar jag att det stämmer! 🙂
    Tack för hjälpen, moment22!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s