Dagens illusion 6 maj 2008

En gammal svartvit klassiker igen…

klassiker
Kanizsa triangle

Kanizsa (1976, 1980)

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i 1970-tal, 1980-tal, Allmänbildning, Hjärnan, Illusioner, Japan, Kitaoka, Kuriosa, Psykologi, Synvillor, Underhållning, Varseblivning, Vetenskap och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dagens illusion 6 maj 2008

 1. znogge skriver:

  Läcker i all sin enkelhet!
  Kram!

 2. Sam Zodiac skriver:

  Sant. Och visst är den effektiv?
  Vet du znogge, jag tror att Davidsstjärnan, den sexuddiga s k judestjärnan som ju figuren i illusionen blir efter ett tag, är en slags västerländsk motsvarighet till österlandets tao-symbol- den med yin/yang-symbolerna i en svartvit cirkel, du vet?
  Den triangeln som pekar uppåt är yang, den manliga, pådrivande grundkraften och den som pekar med spetsen nedåt är yin, den kvinnliga, attraherande grundkraften.
  I så fall är ju vår variant betydligt spetsigare och mer raklinjig än den österländska versionen.
  Make sense, eh..?
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s