Frukost

Efter att ha intagit min sedvanliga frukost i morse (bestående av kaffe och en cig), ägnade jag mig en stund åt Nyhetsmorgon på TV4.

Efter flera dagars hårt slit för min stackars arbetsovana kropp, så fick den äntligen några välbehövliga timmars avslappnad vila i form av obruten nattsömn.
Att hjälpa Indira stuva sin turnébuss med hela sitt förråd av osålda grejor, som ska vidare till nästa marknadsplats, är ingen sinekur direkt! Det är tonvis med saker som ska paketeras inne på bygdegården och pusslas in i bussinteriören på ett eller annat sätt. Kreativt till tusen; jag lovar! 🙂

pentagramsjal

Sedan var det dags att följande dag hjälpa ett par polare som startar upp ett presentcafé i den sedan tiotalet år nedlagda ICA-affären i Levide. Det ska vara lite NewAge-stuk på verksamheten, så jag, i egenskap av astrolog, kan nog passa in där någonstans! Sålunda dubbelt motiverad, hjälpte jag till med att i huvudsak rolla vit, vattenlöslig färg på väggarna. Vi hann med mycket.

levide affärDen nedlagda ICA-affären i Levide, som mina kompisar Mick, Mia och dottern Sol just förvandlar till ett presentcafé. Ibland med min hjälp

Några timmar senare hjälpte jag Medicine Woman med vad hon kallar ”finlir”. I det här fallet bestod finliret i att jag målade listerna och socklarna samt diverse svårtillgängliga platser i huset. Det drog ut på tiden.

MW's bulhusDel av exteriören på Medicine Woman’s gamla bulhus. Hon behövde hjälp med målningen inomhus.

Så när jag nu satt och inmundigade min frukost i köket i morse, såg jag på köks-TV:n att en traditionell gosskör med ungarna instoppade i små kostymer och slipsar (visserligen i någon röd variant, men det var också det enda med den här kören som inte var traditionellt)! Med stela kroppsposer och överdrivet öppna munnar för att optimera sången, framförde de något gammalt nationalromantiskt epos och textfragment som ”Med eld och blod för kära Sverige! Hell (inte heil, alltså, men bra nära;) dig, dyra fosterland!”

Traditionell sångkör från Chalmers

Ja, någonting i den stilen, i alla fall! Jag insåg plötsligt hur mycket jag uppskattar att man tydligen bland Körslagets deltagare är helt obundna från den gamla stela, traditionella och låsta typen av kör och istället kreativt skapar en levande och lekfull musikalisk grupp!

körslaget

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Astrologi, Droger, Drycker, Egoorienterat, Eksta, Gotland, Hälsa, Media, Musik, New Age, TV, Underhållning, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Frukost

  1. Pingback: Min vän Kim… « Sam Zodiac’s Blogg II

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s