Eksta goes Indian!

I varje fall mellan lördagen den 26 och måndagen den 28 april. Då kommer nämligen Indiras Indiska marknad att dra in i bygdegården mellan klockan 11 0ch 17 under tre dagar och till stor förtjusning för alla älskare av vackra tyger, prydnadsföremål, smycken, överkast, kläder och diverse andra intressanta produkter från Indien, Bali och Thailand.

taj mahal

-Jag har så fruktansvärt mycket grejor, berättar min vän gårdfarihandlaren med lätt kvidande stämma. (Så här är det varje år. Hon köper alltid mer än vad hon egentligen borde, men har svårt att låta bli att inhandla sådant som hon tycker om och fastnar för under sina inköpsresor till Indien)

-Jag åker på en 7-veckors fastlandsturné direkt efter Eksta. Från Blekinge i söder till Delsbo i norr. 120 mil, det blir tufft! säger Indira och ser en smula bister men beslutsam ut. Så därför hoppas jag att folk har handlat så pass mycket att jag får plats med det som blir kvar i Blixten utan att behöva pressa in varorna!  (Blixten är hennes trogna gamla buss, som följt henne på vägarna sedan anno datzumal).

Indira är en av de få människor jag känner som har vågat ta steget fullt ut och göra sitt stora intresse till sitt jobb. Naturligtvis är det här ett något slitsamt sätt att förtjäna sitt uppehälle på, men hon är en omtyckt person som aldrig saknar vänner och bekanta som (i likhet med mig) kan tänka sig att hjälpa till med av- och pålastning, så den ambulerande Indiska Marknaden kan nog bli kvar som ett exotiskt inslag såväl på Gotland som delar av fastlandet i flera år till.

Har ni vägarna förbi Eksta med omnejd under den här perioden, så missa inte att avlägga ett besök på hembygdsgården. Kaffe, thé, saft kakor och s k klämmackor m m serveras dessutom alltid i de här sammanhangen för de som är sugna på att få sig lite till livs.

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Annonser, Egoorienterat, Eksta, Gotland, Indien, Kommers, Kultur, Pengar, Resor, Sverige, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Eksta goes Indian!

 1. znogge skriver:

  Sitt intresse till sitt jobb! Det lät verkligen toppen!
  Trevlig fredag!

 2. madonnan skriver:

  Vad roligt att vara så driftig och lite modig dessutom! Skulle gärna ha bevistat den marknaden, för att inte tala om att åka till Indien – en liten dröm jag har.

  Ha det gott i helgen då bland alla indiska cyrry- och saffransdofter samt grejer och tyger:)

 3. Sam Zodiac skriver:

  Tack detsamma, znogge!

  Det går nog flera indiska marknadståg, madonnan! 🙂
  Jodå, jag och kidsen ska göra vårt bästa! Ha det fint själv!

 4. Pingback: Krishna & hans vänner.. « Sam Zodiac’s Blog II

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s