Dagens illusion 25 april 2008

klassisk illusion

”Lutande tak”

Professor Akiyoshi Kitaoka vid den psykologiska institutionen på universitet  i Kyoto  bjuder på några klassiska illusioner. Vi startar med de två yttertaken i den här synvillan ovanför.
Det nedre av taken förefaller vara mindre och mera lutat  än det övre. De är emellertid exakt lika stora.

Copyright Akiyoshi Kitaoka 2008 (April 24)

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Hjärnan, Illusioner, Japan, Kitaoka, Kuriosa, Kyoto, Manipulationer, Perception, Prof. Akiyoshi, Psykologi, Synvillor, Underhållning, Vetenskap och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Dagens illusion 25 april 2008

 1. madonnan skriver:

  Min dator är så liten att jag inte ser hela illusionen samtidigt. Undrar om de ä r likadana också? För den nedre lutar klart mer.

 2. Sam Zodiac skriver:

  I början brukade jag kolla upp alla Akiyoshis påståenden med hjälp av Photoshop, men de stämde alltid, så nuförtiden tar jag för givet att han har rätt när han säger att objekten har samma form, färg etc, även om det inte förefaller så för våra sinnen. 🙂

 3. madonnan skriver:

  Ok, jag förstår. Vad jag menade var dock om utifall att vinkeln var lite annorlunda eller ej.

  Typ:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s