Ken Wilber och Holosync

Muscle Ken

Ken Wilber föddes 31 januari 1949 (och är alltså Vattuman, astrologiskt sett) i Oklahoma City, USA. Han är (bilden till trots; det kanske inte är så man vanligen föreställer sig en vitter författare) en amerikansk författare med många strängar på sin lyra. Psykologi,filosofi, ekologi och mysticism samt andlig utveckling är några av de ämnen han behandlat i sitt författarskap. Han har också intresserat sig för relationen mellan vetenskap och religion. Fast det gjorts försökt att hänföra Ken till New Age-kategorin, är han kritisk till många företeelser inom denna rörelse.
har skapat något han kallar för ”integral theory of consciousness”, där han på ett tvärvetenskapligt manér försöker hitta samband mellan tillvarons olika byggstenar. Han är drivande inom integral movement som har bl a Deepak Chopra och Alex Grey som medlemmar
Här har jag lagt in en video från YouTube, där Ken med en liten men intresserad publik diskuterar användandet av Holosync och andra liknande högteknologiska hjälpmedel inom psykologi och psykiatri. (På engelska)

Att det här med psykiska störningar verkligen är en fråga som engagerar inom bloggosfären, råder det väl knappast någon tvekan om? Man behöver ju bara kolla på Bloggar.se, för att bli varse detta faktum. Några av de vanligt förekommande kategorierna under de senaste två dagarna är t ex: psykiatri, psykologi, Aspberger, emotionell instabil personlighetsstörning, borderline och ångest.

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Allmänbildning, Astrologi, Biografi, Bloggosfären, Experiment, Filosofi, Hälsa, Hemi-sync, Holosync, Kändisar, Ken Wilber, Medicin, Meditation, New Age, Personlig utveckling, Psykologi, Vetenskap, Video, Wikipedia, YouTube och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s