Dagens illusion 12 april -08

speaker

Professor Akiyoshi Kitaoka från Kyotouniversitetet i Japan tycker att det ser ut som om membranet på den här högtalaren rör på sig. Tycker du?
(Bilden är från 25 mars i år).

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i Psykologi, Underhållning, Vetenskap och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Dagens illusion 12 april -08

 1. pantheraleo skriver:

  ja!

 2. znogge skriver:

  Professorn har rätt!

 3. Sam Zodiac skriver:

  Hmmm… kanske beror det på att min 17″-skärm pajade för två veckor sedan och att jag numera får lov att använda den som jag tidigare lånat ut till Bonus, en ynka 14″-are med världens bredaste sorgkant runt det aktiva bildområdet, men eftersom det medför att jag inte ens kan se hela högtalaren, utan bara en del av den, så har jag lite svårt att uppfatta rörelsen. (Till råga på eländet har den gode Bonus låtit skärmen stå bredvid en högtalare, så magnetfältet från den har missfärgat skärmen. Nuförtiden är halva displayen grön. Grr..!)

  Tack för att ni berättar att illusionen funkar, i a f! 😉

 4. Witchbitch skriver:

  jo, men den är lite jobbig.

  kramar!

 5. Sam Zodiac skriver:

  Witchbitch: Tycker du? Kanske hög tid för mig att publicera den här varningen som finns på

  professor Akiyoshi Kitaokas hemsida, då? 🙂 (Fast jag tror jag nämnt det tidigare).

  ”Warning: This page contains some works of ”anomalous motion illusion”, which might make sensitive observers dizzy or sick. Should you feel dizzy, you had better leave this page immediately.”

  Jag vet att madonnan brukar kommentera att hon blir lätt illamående av vissa illusioner, t ex.

  Kramar tillbaka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s