Hur tänker du?

 00a.jpg

Jag besökte min f d yogalärare häromdagen och fick en bok av henne som heter De 10 mentala lagarna. Boken behandlar konsten att tänka rätt, dvs på ett sådant sätt att tillvarons problem reduceras och att ens välbefinnande maximeras. Kort sagt; det handlar om omprogrammering av den egna ”hjärndatorn”.

Du som besökt min blogg tidigare, vet kanske att det här är en av mina käraste käpphästar? Nu har jag emellertid beslutat mig för att göra allvar av det hela och inleda en konkret omprogrammering som förhoppningsvis kommer att eliminera icke önskvärda tankemönster. Målet är förstås att uppgradera mitt operativsystem från nuvarande halvtaskigt fungerande betaversionen Human 0.5 till den första skarpa versionen Human 1.0 🙂

Förresten; vad tror du om följande påstående, hämtat ur De 10 mentala lagarna: ”Du kan inte ha en känsla utan att först ha en tanke”?

I egenskap av Tvilling har jag inget som helst problem med att godta detta, eftersom jag upplever Livet i första hand genom mina tankar och idéer. Jag misstänker dock att många, framför allt vattentecknen (fiskarna, kräftan och skorpionen), kan komma med protester mot detta. De upplever nämligen Livet i första hand genom sina känslor.

Nå, vad tror du? Vad kommer först – tanken eller känslan?

Ha det så gott tills vi ses nästa gång, när nu det kan bli 🙂

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Astrologi, Hälsa, Hjärnan, Lagar, Livet, New Age, Personlig utveckling, Yoga och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Hur tänker du?

 1. ::: sinkadus ::: skriver:

  Stort ämne 😀 … Jag håller kanske inte riktigt med om påståendet, för det finns ju faktiskt känslor som kommer till oss snabbare än att vi har kunnat tänka den… jag menar känslor som kommer i form av våra känselsinnen och intuitionen… de känslorna är väl alltid först…

  Annars så tycker jag att tanken är viktigast 🙂 att det är viktigt att vi förstår varför vi känner som vi gör och att vissa känslor kanske är restprodukter av något annat… Tankar är också viktigt därför att det är dem som gör att vi är vi… och att vi genom våra tankar färgar vår miljö och människorna omkring oss… det gäller att tänka rätt… för att vi alla ska må bra.

  Oj, det blev nog lite långt det här… men som sagt, ämnet är stort.. och det är roligt att se dig skriva här igen… hoppas det inte blir alltför länge mellan gångerna nu… 🙂

 2. amlor skriver:

  Självklart! Tanken kommer först och sen skickar hjärnan en signal till känslocentrat och utifrån vad vi tänkte reagerar vi sen på olika sätt.
  Att bryta negativa tankemönster är bra annars blir vi nog bittra och sura till slut. Ser inte skogen för alla trän, osv.

  När du fått ordning på Human 1.0 kan du väl lägga den på Downloads.com så jag kan ladda hem programmet. 🙂

  Ha det gott Sam!

 3. amlor skriver:

  Tillägg: Självklart för mig alltså.
  Spånar på ett ex som: om man lägger handen på en varm platta kommer ju tanken: fan,vad det här gjorde ont, sen ylar man. Om man däremot skulle tänka: men det här gjorde inte så ont som jag trodde, så skulle man inte yla.
  Det här är bara min teori och den grundar jag på att jag pga min bipolära sjukdom fått lära mig mycket om människans hjärna.
  Det har sina fördelar ibland. 😉

 4. znogge skriver:

  Låter logiskt i mina öron också men får nog smaka på den ett tag till!
  Ha det så bra i alla fall!

 5. geddfish skriver:

  Godkväll i stugan! Här kommer kvällskramen från mig och Mia!

 6. Johan i Thailand skriver:

  Tjena Sam! Har forsokt na dig en langre tid men tydligen ej lyckats. Skickade ett mejl for nagra veckor sedan, kom tydligen inte fram. Nu kom jag pa att jag kunte na dig via bloggen. Hm, inga inlagg pa lange… Ville ha horoskop stallt pa min tillkommande fru. Hor av dig pa mejlen vetja. Johan

 7. Sam Zodiac skriver:

  Hej, :::sinkadus:::!
  Iv’e got news for you! Det är i själva verket inte jag som skriver (utom just nu då, förstås), utan en bloggvän till mig som framgångsrikt lyckats kopiera min bloggstil åt mig ! ! 🙂 Men jag ska försöka höja frekvensen på inläggen. Lovar!

  Visst amlor! Jag lägger ut det nya operativsystemet för fri nedladdning. Dessvärre funkar den här prototypen bara på mig (något så när ibland), men jag lovar att återkomma med en generell version som funkar på alla, OK? 😉
  Ha det fint, du också!

  Smaka du, znogge! Ska bli kul att se vad du kommer fram till!
  Ha det bra!

  Kramar tillbaka, geddfish!

  Tjena!
  Lite stressad just nu, Johan. Jag är på väg till Charlie. Sitter på bibblan i Hemse. Jag tänker dock bli lite mer uppkopplad framöver. Klart att du ska ha en karta på den tillkommande! 😉 Grattis!,förresten!

 8. madonnan skriver:

  Hej,

  Jag tror att det är så, att tanken kommer före, så fisk jag är. Men att omprogrammera…är kanske inte alltid bra. Att bryta negativa tankemönster tror jag är vettigt, beroende på vad det gäller. Däremot är det nog svårt att omprogrammera sig till att tycka något helt annat än man tycker och vitsen med det förstår jag inte. Fast det var kanske inte så du menade…

  Att tänka positivt tror jag är en slags omprogrammering och det hjälper väldigt ofta för mig i alla fall.

  Ha en fin kväll.

 9. Witchbitch skriver:

  Rent generellt tror jag på att tanke föder känsla. Men sen har vi det här med ångest. En diffus oro eller skräck som inte kan härledas till något konkret tankemässigt. Hur förklar du det?
  🙂
  kram!

 10. Ann skriver:

  Såsom varande vattentecken har jag inget som helst emot att tanken kommer först. Däremot är det svårare att omprogrammera, men inte omöjligt. Det mesta vi tänker är som sagt skåpmat, från gårdagen så att tänka nytt blir ett mastodontarbete. Lycka till.

 11. Sam Zodiac skriver:

  Madonnan: Omprogrammeringen måste givetvis ske till det bättre och mera givande/funktionsdugliga, annars är det inte alls bra! 😉

  Witchbitch: Kan nog vara det undermedvetna som spökar och då är det svårt att veta vilken tanke som satte igång processen.
  Kram!

  Ann: Well…who said it would be easy? 😉
  Tack! 🙂

 12. Patrik Nilsson skriver:

  Intressant blogg och kommentarer. Ska köpa den boken! Vi publicerade en artikel idag som ni kanske finner intressant som handlar om ämnet.

  Mvh Patrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s