Sara Evans- Suds in the Bucket

OK, dags för lite hästjazz igen, då!
Jag har ju en besökare som bor i Norrland, en tjej som heter Marie och som jag vet läser bloggen ibland, åtminstone då jag lägger ut något med country-anknytning, så jag får väl se till att hon inte tappar tron på mig fullständigt, hehe..

Annars var det en NewAge-bekant till mig som återinförde countryn som en musikgenre jag emellanåt lånar örat till, s a s. Han är en andlig healer som vi i bloggen kan kalla Lothar, eftersom han är lite reslig, har rakat huvud och påminner en aning om Mandrakes högreste vän i serien, ni vet. Sånär som på hudfärgen, för healern kommer från västra Sverige. ”Andlig sophämtare” kallar han sig själv, eftersom han går in i kroppen på folk med sina astralhänder (lämpligt nog, eftersom han är Tvilling, tecknet som styr händerna) och befriar den från icke önskat material som gammal sorg, smärta och skuld.

Jag och Linnéa känner honom båda, visade det sig för övrigt,efter det att att vi hade samtalat en stund via chatten och letat efter eventuella gemensamma bekanta.

När Lothar tjänat ihop tillräckligt med pengar, åker han över till Nashville, Tennesee och sjunger country. Han vill lära sig att heala människor med sin sång, nämligen.
En uppvisning som han gav oss i sin countrysång på helhetscentret Butterfly i Göteborg, imponerade stort. Han sjöng Garth Brooks ”The River” á capella, d v s helt utan ackompanjemang, och hans välljudande stämma fyllde hela den stora foajén i fastigheten vi höll till i.
-Jag når flera med sången än genom att heala dem på mässor och vid privata sessioner, menar han. Och det kan det ju ligga något i.

Nu kommer en av dem som Lothar rekommenderade under våra långa sittningar framför Macen, nedtankandes countryhits från alla håll och kanter; Sara Evans med ”Suds in the Bucket”. Enjoy!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Allmänbildning, Country, Kultur, Kuriosa, Musik, New Age, Serier, Underhållning, USA, Vänner, Wikipedia, YouTube och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sara Evans- Suds in the Bucket

 1. Magnus Berg skriver:

  Jag kollade, när den gick, en serie om countryns historia. Den var skitbra. Att se Willie Nelsson i svart polo med vit kavaj, som en dansbandssångare, var en höjdare. Och till skillnad mot nu var han välklippt. Men det var väl innan han började propagera för marijuana. 🙂 I vilket fall som helst skulle inte Sara Evans klassas som riktig country eftersom det är pop med slidegitarr. Country var ursprungligen amerikans folkmusik.

  Här kan ni lyssna på bluegrass det är betydligt närmare rötterna.
  http://www.bluegrasscountry.org

  För övrigt satt jag på fyllan, för någon vecka sedan och såg en film om Loretta Lynn. Den som fick mig att se den var att Sissy Spacek hade huvudrollen. Och hon är en sådan suveräns skådis.
  http://www.imdb.com/name/nm0000651/

 2. Sam Zodiac skriver:

  Visst är detta pop! Kommersialiserad country, att jämställa med schlager, ungefär. Men jag tycker ändå att det är lite häftigt med de från folkmusiken hämtade instrumenten och det lite ”bondska” om logdanser påminnande soundet som framskymtar ibland, hehe..

  Ska kolla din bluegrasslänk sedan, Magnus. Och Loretta Lynn/ Sissy Spacek-länken med.
  Ha det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s