Veckans födelsedagsbarn- Charles M Schulz, Snobbens skapare

charles-m-schultzmix.jpg

Den astrologiske Skytten (och därmed humoristen) Charles M Schulz föddes igår för 85 år sedan i S:t Paul, Minnesota, USA. Han är mest känd för att ha skapat seriefiguren Snobben, en tecknad beaglehund som på originalspråket heter Snoopy. Fast egentligen heter serien Peanuts i Staterna.
I början av 50-talet började han teckna Peanuts, vars huvudfigur är Charlie Brown. Serien kom att bli en av världens mest lästa och uppskattade. I februari 2000 publicerades de sista originalstripen av Snobben. Schulz sista önskan var att hans figurer skulle slippa bli använda i framtida serier och hittils har de heller inte blivit det.
Charles M. Schulz-museet öppnade i Santa Rosa, Kalifornien den 17 augusti 200.

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 1900-tal, 1950-tal, 2000-tal, Allmänbildning, Astrologi, Barn, Biografi, Historia, Humor, Hundar, Kändisar, Kultur, Okategoriserade, Serier, Underhållning, USA, Wikipedia och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Veckans födelsedagsbarn- Charles M Schulz, Snobbens skapare

 1. Magnus Berg skriver:

  Honom brukar jag klia. Snoppen alltså!

  Smart drag att förbjuda framtida plagiat. Det brukar för det mesta bli sämre. Och då dras ju även upphovsmannen med i skiten.

 2. Sam Zodiac skriver:

  Hehe…. Du missförstod ngt där, tror jag! 😀

  Ja, han var clever, Schulz!

  Ha det, Magnus!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s