Dagens illusion november 27 -07

whitestones.jpg

 

”White stones”

When we see this image in the visual periphery without effort, the left ring appears to rotate clockwise while the right counterclockwise. On the other hand, when we see this image keeping blinking, the direction of illusory rotation is reversed.

Copyright Akiyoshi Kitaoka 2005 (October 28)

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Allmänbildning, Bildgåtor, Hjärnan, Illusioner, Japan, Kitaoka, Kyoto, Prof. Akiyoshi, Psykologi, Synvillor, Underhållning, Vetenskap och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Dagens illusion november 27 -07

 1. Tyra Tok skriver:

  Sketaläcker! 😉
  Kram!

 2. Sam Zodiac skriver:

  He-he….

  Glad you like it, Tyra!

  Kram!

 3. znogge skriver:

  Nja, nästan! Jag tyckte de stannade! Men med tanke på min migrän i går kan jag se i syne;-)
  Kram!

 4. Sam Zodiac skriver:

  Gjorde de för mig också mellan varven.

  Kram!

 5. Magnus Berg skriver:

  Dom däringa visuella illusionerna är häftiga. Men i fotoböcker brukar de ha en mycket simple variant för att visa hur ögat blir lurat. De har en liten medelgrå fyrkant som de placerar mot svart, medelgått, och vitt. Då ser man hur bakgrunden påverkar hur man ser den lilla fyrkanten. Mot svart ser den ljusare ut och mot vitt ser den mörkare ut. Det duger för att jag ska bli impad. 🙂

 6. madonnan skriver:

  Usch så otäckt…de snurrar och snurrar, mot varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s