Good news for me! :)

När jag härom dagen körde en quiz betitlad ”What Drug Are You?” på Facebook, fick jag följande resultat:

potheadsam.gif

Och det var väl inte så mycket att invända mot det påståendet, hehe… Möjligen att jag anser mig vara en renlig hippie 🙂
Därför blev jag angenämt överraskad av följande nyhet, som naturligtvis tigit ihjäl av svenska nyhetsmedier. I alla fall har inte jag sett någonting om det, men det kan förstås hända att någon liten notis exponerats, någonstans 🙂
Egentligen var jag på jakt efter en nyhet som presenterades på Aftonbladets text-TV idag. Det handlade om att man sannolikt kan framställa cancermedicin ur cannabis. När jag nyligen skulle kontrollera nyheten, var naturligtvis telegrammet bortplockat och ersatt med ”viktigare” nyheter, i mera traditionell stil: ”Polisen varnar för ny dödsdrog” t ex. Det handlar om att några missbrukare tros ha omkommit sedan de injicerat en syntetisk variant av heroin. Efter det att detta inlägg publicerats, hittade jag dock en bloggare här på WP- Pysan– som hade länkat till aftonbladet, så om du klickar på ”en nyhet” här ovanför, kommer du till storyn som jag ursprungligen var på jakt efter. Klickar du på Pysan, kommer du förstås till hennes blogginlägg i ämnet, betitlat”Ska jag röka på?”.

Över huvud taget har nyheter som kan betraktas som ”drogpositiva” en mycket kort livstid i svenska medier, om någon livstid alls. Storebrorsmentaliteten råder i den svenska medievärlden.

De argument som vanligtvis framförs för en legalisering av cannabis, finns listade här, i ett äldre inlägg på bloggen. För dig som tänkt argumentera emot legalisering (och även ni andra, förstås) rekommenderar jag en genomläsning av dessa argument, så att jag slipper upprepa dem likt en analog skivspelare som hängt upp sig 🙂

Om du klickar på bilden, kan du läsa hela storyn om forskarnas omvärdering av cannabisens hälsovådlighet på BBC:s hemsida.

cancan.jpg
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Aftonbladet, BBC, Cannabis, Debatt, Droger, Egoorienterat, Facebook, Hälsa, Journalistik, Legalisering, Medicin, Nyheter, Tryckfrihet, Vardag och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Good news for me! :)

 1. madonnan skriver:

  Hej Sam,

  Jag tycker det är bra att de varnar för droger, precis som för alkohol. Egentligen borde det bästa vara att leva utan vare sig det ena eller det andra. Fast det är klart, ett glas vin är ju gott ibland… Men jag är rädd för droger. Rädd.

  Ha det så bra 🙂

 2. Sam Zodiac skriver:

  Klart att man ska varna för det som förtjänar att varnas för, Madonnan. Som t ex syntetheroin som är 100 ggr starkare än vanligt. Och heroin ä r narkotika, eftersom det är en opiat. Det är däremot inte cannabispreparaten, som utan något som helst medicinskt fog kallas narkotika av medierna. Drogen kvalificerar sig inte till den kategorin, eftersom den inte uppfyller de kriterier som krävs för att bli klassat som narkotikum. Men eftersom etablissemanget godtyckligt beslutat sig för att det juridiskt sett ska kallas narkotika, följer de lydiga svenska medierna snällt med i ledbandet.

  Jag tycker också att ett glas rödvin (i mitt fall) är gott ibland. Men jag blundar inte för faktumet att alkohol är ett dödligt gift, som har tagit flera av dem jag känt personligen av daga. Och vad som retar mig mest, är alltså den omständigheten att jag inte på laglig väg kan få uppleva den eufori, avslappning och kontemplativa stämning som cannabisen ger upphov till. Istället är jag hänvisad till en potentiellt dödlig drog, om jag ska följa svenska lagstiftningen.
  Jag vet att du är rädd, vännen.. Och jag vet också varför. Jag läser din blogg, som du väl är medveten om. 😉 Men som du kanske också har uppsnappat, så tror jag att alla de rädslor som vi behöver är inbyggda, instinktiva. Och att all övrig rädsla bara försvårar tillvaron.
  Ha det gott, du med!

 3. madonnan skriver:

  Tack för din kommentar som jag tar till mig och värderar. Reflekterar över…låter det ta ett tag. Kanske återkommer jag i frågan vid ett senare tillfälle.

  🙂

 4. Sam Zodiac skriver:

  OK, jag ser fram emot din återkomst
  🙂

 5. pysan skriver:

  Det är inte första gången som det kommer fram att cannabis är bra för cancerpatienter.

  Det finns faktiskt ett par människor i vårt land som får röka av regeringen. Det var Robert Achberg som hade om detta för några år sedan.
  De hade en typ av cancer där det ända som hjälper är att röka på..

  Inte för att jag vill att droger ska legaliseras till alla.. men om det är så att detta hjälper mot cancer så tackar jag och tar emot.. om det nu visar sig att inte hjärnan tar skada utan bara cancercellerna..

  Jag vet ju hur det är att få cytostatika och det är inte kul.. men om nu cannabis visar sig vara en bra lösning så tackar jag och tar emot…

  Kram Pys

 6. Witchbitch skriver:

  faktum är att alkohol är den drog som skördar flest offer i världen. Och hur ska man kunna veta om man är predestinerad för sjukdomen alkoholism?

  Ja det bästa sättet att ta reda på det är att prova med att dricka alkohol.

  det finns faktiskt dom som påbörjar en plågsam resa mot döden genom att ta det första glaset…

 7. Sam Zodiac skriver:

  Visst är det på det viset, Witchbitch! Men i vår kultur är det ju den enda drogen som är någotsånär accepterad. Och därför är det ganska sannolikt att det är just den man kommer i kontakt med. Tyvärr!

 8. Magnus Berg skriver:

  Cannabis är bra mot MS också. Fast de flesta moralister blir väl hellre rullstolsbundna än röker hasch, för man kan bli beroende…;-)

  I vilket fall som helst har jag tillbringat några timmar i sällskap med en person (en kompis kompis) som hade kommit till MS:s kryckstadie men testade hasch och hade sedan klarat sig utan kryckor. Han valde hasch före kryckor. Hans läkare tyckte också att han skulle fortsätta med hasch.
  Hur det gått nu 20 år senare vet jag ej.

 9. Sam Zodiac skriver:

  Vore intressant att veta. Kan du inte höra med kompisen nästa gång ni har kontakt?
  Ha det!

 10. Magnus Berg skriver:

  Kompisen i fråga var en kurskamrat på fotoskolan som jag inte varit hemma och rökt på hos på massor av år. Så vi har ingen kontakt och jag har heller inte vägarna förbi Norrköping längre. Men visst vore det väldigt intressant att få veta hur det har gått.

 11. Sam Zodiac skriver:

  Ja, det vore det onekligen! 🙂
  Ha det, Magnus!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s