Dagens illusion

tworings.jpg

Den inre ringen verkar dra ihop sig, medan den yttre förefaller expandera (Perifär rörelseillusion). Dessutom tycks ringarna rotera i motsatt riktning när observatören närmar sig eller avlägsnar sig från figuren i mitten. Den inre ringen verkar dessutom vara rödare när man närmar sig och tittar på den, medan den yttre ringen blir rödare när betraktaren flyttar sig bort från figuren (Färgförändringsillusion). Den här figuren ger alltså upphov till tre olika illusioner. Jag vet inte om man kör med aprilskämt i Japan, men Akiyoshi framställde den här illusionen 1 april 2005. Och om inte annat, så luras våra ögon, eller hur?

Dagens synvilla hittar du här! 

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Allmänbildning, Hjärnan, Illusioner, Japan, Kändisar, Kitaoka, Kuriosa, Kyoto, Prof. Akiyoshi, Synvillor, Underhållning, Vetenskap och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Dagens illusion

 1. znogge skriver:

  Då är man kanske hyfsat normal för precis så regerade mina ögon när jag betraktade cirklarna;-))
  Kram!

 2. ::: sinkadus ::: skriver:

  den här är verkligen jobbig att titta på… det snurrar och vinglar och påminner en hel del om berusning 😀

 3. Sam Zodiac skriver:

  Ja se där, znogge! Då är du väl hyfsat normal än då då, som sagt! 😉
  Kram!

  Ja, det kan du ha rätt i, sinkadus. Men jag vet inte precis om det påminner om ett alkoholrus. Snarare en hallucinogen effekt. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s