Dagens illusion- 6 nov -07

 

byudoin01.jpg cherrybloom.jpgarashi19.jpg
Jag tänkte visa några bilder från Kyoto, så att du får se i vilken omgivning Akiyoshis märkliga illusioner kommer till. Klicka gärna på dem, så att de förstoras! Natursköna, meditativa omgivningar, eller hur?

fukimodoshi.gif

Orm-Fukimodoshi kallas tydligen den här leksaken, som tycks vara vanlig i hela Kansai regionen, inklusive Kyotoområdet.Varje rad förefaller röra sig horisontellt. Akiyoshis verk, förstås. Från oktober 2004.

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Allmänbildning, Arkitektur, Blommor, Botanik, Foto, Hjärnan, Japan, Kändisar, Kultur, Kuriosa, Kyoto, Mindblowing, Naturen, Naturscenerier, Prof. Akiyoshi, Symboler, Synvillor, Trädgård, Underhållning och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Dagens illusion- 6 nov -07

 1. birgitta skriver:

  en ren njutning att börja dagen med.
  tack för fina bilder Sam!
  gomorronkram till dig/
  witchbitch

 2. pantheraleo skriver:

  har alltid önskat mig att åka till Japan. Vilka bilder!

 3. Sam Zodiac skriver:

  Tjena, witchbitch!
  You’re most welcome! 🙂
  Eftermiddagskram tillbaka, får det väl bli! 🙂

  Ja, de är väldigt fina! Tänkte faktiskt publicera flera till nästa illusion. Problemet är bara att de är rätt så stora, så bloggen Sam Zodiac III rycker snabbt allt närmare, hehe..!
  (Jag byter blogg när lagringsutrymmet- 50 mb- är fullt)

 4. ::: sinkadus ::: skriver:

  oj oj oj, vad fint… det är ju precis så jag vill bo 🙂

 5. Sam Zodiac skriver:

  Hehehe… ja, vem vet, sinkadus? En vacker dag kanske du hamnar i en sådan bostad? Que sera, sera… 🙂

 6. znogge skriver:

  Jag får nog nöja mig med att ha ett japanskt körsbärsträd utanför vårt köksfönster! Men även här hemma blommar det vackert. Vårt hus är dock en enklare boning;-))
  Kram!

 7. Sam Zodiac skriver:

  Ja, det är väl inte det sämsta, znogge? En liten fläkt av Japan när det blommar då, kanske?
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s