Elvis på frimärke

elvisstamp.jpg

”En del samlar på frimärken eller andra “normala” objekt…” Så började Susannas sista inlägg före det långa uppehållet. Det fick mig att associera till min egen blygsamma frimärkssamling, som emellertid innehåller några kuriösa förstadagsutgåvor, nämligen av den kände amerikanske artisten här ovanför, som blev den förste privatpersonen att avbildas på ett amerikanskt frimärke.
Men vi kan naturligtvis inte tala Elvis utan att ge ett ljudprov på hur han lät i sin krafts dagar, eller hur? Jag hade tänkt mig ”Good Rockin’ Tonight”, det blir väl bra?

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i 1950-tal, Allmänbildning, Biografi, Bloggning, Egoorienterat, Elvis Presley, Kändisar, Kommers, Kultur, Kungen, Kuriosa, Musik, Nostalgi, Rock'n Roll, Underhållning, USA, Video, Vinyl, Wikipedia, YouTube och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Elvis på frimärke

 1. znogge skriver:

  Jag gillar roliga och annorlunda frimärken. Ska jag posta ett brev tycker jag det är urtråkigt att klistra dit Kungen! Nej, mycket hellre en prinsesstårta eller något roligare märke. Elvis är helt klart ett vettigt alternativ!
  Kram!

 2. Tyra Tok skriver:

  Häftigt! Jag visste inte att han var den förste.

  Nu har du ju tryggat ålderdomen, kan tänka mig att det där frimärket betingar ett högt värde.
  Den där låten tror jag faktiskt att jag aldrig hört. Tror förresten, jag vet att jag inte hört den.
  Kram 🙂

 3. Sam Zodiac skriver:

  Jag håller fullständigt med, znogge!
  Kram!

  Hehe… så väl är det nog inte, dessvärre. De här breven gick ut i stor upplaga, är jag rädd. Det finns många av dem. Men de är kul att ha, i a f.
  Jaså, minsann? Jaha, då har jag breddat din Elviskunskap lite. 😉
  Kram 🙂

 4. agapanthus skriver:

  Vad man än börjar prat om så slutar det med……… 😀

 5. Sam Zodiac skriver:

  Haha….! Du tar upp farsans fallna mantel, ser jag! 😀

 6. wendla skriver:

  Tjena Sam!
  Har du kommit hem?
  kram!

 7. Sam Zodiac skriver:

  Tjena, Wendlish! 😀
  Ja, för någon timme sedan.
  Kram!

 8. Eilert Björkman skriver:

  Liksom znogge sätter jag gärna på ett frimärke som har anknytning till mottagaren, om sådant finns. Jag har därför samlat på mig en hel del äldre postfriska märken.

  Tyvärr minskar ju användandet av Posten som förmedlare av personliga hälsningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s