Taggad av Tyra Tok…

…har jag blivit. bono.jpg

Och då är det meningen att jag ska lista 7 st upplysningar om mig själv och sedan i min tur utmana ytterligare sju personer. Nåja, jag fick ju svärdsjuan i present av astrology.com’s slumpgenerator, så det passar väl bra, som Tyra påpekar i kommentaren här nedanför. Bäst att skrida till verket! Har fått dispens att fixa det här innan Mini lägger beslag på burken. 🙂

 1. Jag har antagligen en släng av Aspbergers syndrom, som klädsamt matchar min ADHD 😀 Jag blir nämligen ofta fanatiskt intresserad av saker och ting. Min salige far sa vid några tillfällen: ”Vad man än pratar om, så nog fan slutar det med Tarzan!” Tarzan kom sedermera att bytas ut mot ”Elvis”, ”astrologi” etc etc.
 2. (Var tvungen att ta hjälp av Mini här bredvid) Att jag inte blir skrämd, tycker han är konstigt. Tycker jag själv också, men jag gillar det. 🙂 Ungarna försöker alltid skrämma mig när jag minst anar det (de vill hämnas för att jag ljudlöst brukar smyga upp bakom dem och mullra Mooahahaha! när de sitter vid datorn), men de misslyckas alltid med att framkalla en skrämselreaktion hos mig.
 3. ”Att du vet så många saker”, säger Mini nu. Han syftar väl bl a på min förtjusning i frågesport (som jag tydligen delar med Tyra Tok) och att jag slagit in världens huvudstäder i minnesbanken. Och så är jag ju både Tvilling (samlar idogt på ytliga fakta, kunskapsfreak) och har Jungfruascendent (kalenderbitare), så den kombinationen resulterar väl i ganska bred allmänbildning, förstår jag.
 4. Jag hälsar på min katt Simon genom att gnugga mitt huvud mot hans. Så gör katter. (Född i Kattens år, enligt kinesisk astrologi)
 5. Om det är min tur att laga dagens huvudmål, brukar jag när käket är färdiglagat slå på den tibetanska tempelklockan som hänger i köket för att locka ut Bonus ur hans självvalda fängelsehåla (hans rum) och upplysa om att maten är klar.
 6. Eftersom jag är ganska så aktiv under dygnets vakna tid, lägger jag mig ofta på samma madrass som min hund Shiva använder som viloplats, dock efter att ha lagt på ett överkast och en kudde först, varefter jag sätter på mig hörlurar och mediterar med hjälp av speciella hjärnvågsprogram från Centerpointe (Holosync) eller Monroe Institute (Hemisync). Skulle jag då somna, så är det ingen större fara, för ”meditationen” funkar ändå! 😀 (Shiva hoppar i de här lägena upp i fåtöljen vid datorn istället, så man kan säga att vi tillämpar skiftgång)
 7. Jag ser med spänning fram emot vad som ska ske när Mayakalenderns slutdatum kommer (jultid 2012) och hoppas på att världen (som vi känner den) ska gå under, men inte jorden och allt levande som bor på den. Vore ju schysst om datorerna och internet fick förbli kvar, förstås!:)

Jaha, det var det! Då återstår bara att utmana sju stycken som förhoppningsvis inte har gått genom den här processen femtielva gånger tidigare. Jag försöker med znogge, cellenrebellen, ilse-marie, sinkadus, Wendla, berben och sagolikt.

 

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Barn, Bonus, Djur, Egoorienterat, Familj, Hundar, Katter, Kuriosa, Listning, Mini, Taggning, Utmaningar, Vänner. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Taggad av Tyra Tok…

 1. wendla skriver:

  Tack för inbjudan men jag väljer att avstå! :0)

 2. Sam Zodiac skriver:

  OK, jag misstänkte nästan det! 😦
  Kram ändå! 🙂

 3. wendla skriver:

  Ja, men jag har ju redan gjort en snarlik. http://wendlish.wordpress.com/2007/09/05/utmanad-av-pantheraleo/

  Visserligen finns det mer att tllägga, men en annan gång kanske! :0)

 4. Sam Zodiac skriver:

  Ja, vem har inte gjort det, tror du? 😀
  OK, då; tillägget får komma vid ett senare tillfälle! :O)

 5. berben skriver:

  Ja ja… Har glömt att jag lovat Agapanthus tidigare hon kommer först 😉 Ha det!

 6. ordalaget skriver:

  Jaha nu vet vi lite mer om dig…du är precis som jag misstänkt en kul och intressant typ..*ler*

 7. madonnan skriver:

  Har fått två likadana på AB, bra att du inte valde mig…

  Jag undrar om inte jag också har lite Aspergers isåfall…har du märkt hur intensiv jag är? Som i min blogg på Ab, när jag skriver om Burma t ex så gör jag det hela tiden, kan inte släppa det, tänker på det hela tiden. Eller när jag upptäckte Sudoku, så löste jag det varje ledig stund i ett par månader tills jag tröttnade…Eller när jag skriver i blogg, är på Facebook…jag gör det ordentligt,kan man säga, testar allt, varenda frågesport…osv. Är inte det lite Aspergers kanske *S*

  Det där med Mayakalendern låter väldigt otäckt ju. Usch. Hjälp, nu kommer jag inte kunna sova. Kan jag ju iofs inte annars heller…

  Ha det bra:)

 8. Sam Zodiac skriver:

  Klart att damerna går först, berben! 😉
  Ha det!

  Ytterst vänligt av dig, ordalaget! Kul och intressant låter trevligare än halvgalen och fnoskig! 😀

  Jag har inte kunnat undgå att lägga märke till en viss intensitet, hehe…
  Kanske du har rätt? Välkommen till gänget, i så fall! 😀
  Mayakalendern otäck? Nja, jag vet inte det. Är det här systemet något att behålla, tycker du? Kolla in mer om du är intresserad:
  http://www.mayakalendern.se/
  http://www.calleman.com
  Ha det fint, du med! 🙂

 9. geddfish skriver:

  Ojjojoj, vad du utmanar folk till alla möjliga syndrom…isch, säger jag bara, jag vill inte få någon sjukdomsdiagnos… jag duger bra som jag är, fisken gedda. Ha dä gött du Sam! Kram!

 10. ::: sinkadus ::: skriver:

  Jag såg utmaningen Sam… just nu har jag lite mycket att göra… men om det finns tid och möjlighet lite senare, då kanske jag kan återkomma?

  En av mina döttrar har Asperger… hon är alltid ärlig (kan inte ljuga), gör alltid sin plikt (vet inte hur man duperar för att slippa), är extremt duktig på detaljer och har ett särskilt bildminne, hon har alltid nära till sina känslor och har lätt för att visa dem… Det är såklart inte drag som gäller alla 🙂 men ibland tänker jag att det inte skulle vara helt fel om vi alla fick oss en släng av Asperger…

  Ha det bra Sam…

 11. Sam Zodiac skriver:

  Ha det så gött du med, geddan! 🙂

  Det ligger något i det du säger, sinkadus! Seriöst, alltså. Flera av egenskaperna skulle det inte skada om alla andra också hade!
  Det är klart att du kan återkomma vid lämpligare tillfälle!
  Ha det så gott, sinkadus!

 12. sagolikt skriver:

  Tack för inbjudan:-) Har antagit en liknande utmaning för inte så länge sedan…så den är fortfarande aktuell:-)

  http://sagolikt.wordpress.com/2007/08/28/utmaning/

  Spännande att läsa om dig, var det!

  Ha en fin helg.

 13. Sam Zodiac skriver:

  Det låter ju bra, sagolikt. Då kanske du kan slå två flugor i en smäll, s a s? 😀
  Kul att du tycker det. Ska bli spännande att läsa om dig, också!
  Ha en bra helg, du med!

 14. Tyra Tok skriver:

  Gud så roligt! Tack för att du gjorde utmaningen!

  Kalenderbitare! Du ska få smörj när jag ser dig! 😉

  Nu känner jag mig en aning tveksam att utmana dig på ett parti TP, du är förmodligen bra mycket klävver än jag men det är det som är kul. Utmana sig själv.

  Jag gnuggar också mitt huvud mot min katt Mulla! Vi har mycket speciella kontaktnerver. 😉

  En hund som heter Shiva – kan det bli bättre! 😉

  Kram!

 15. Tyra Tok skriver:

  P.s.. gillar att du la in min bloggbild. 🙂

 16. Tyra Tok skriver:

  Förresten, jag är född i Tigerns år.

  *så korkat, det vet han ju*

 17. Sam Zodiac skriver:

  Ja, visst är det kul med så’nt här, men eftersom jag blivit utmanad ett antal ggr, så är det tveksamt om jag kan gräva upp så värst många fler underligheter om mig själv att skriva om. 🙂
  Vi kan ju alltid utmana varandra på http://www.iq.nu/ 😀 Det kan ju dröja ett tag innan vi syns i den fysiska världen 😦
  Mulla var också ett häftigt namn, ju! 🙂
  Tigrar kan leva problemfyllda liv. Min morsa var Tiger och fick uppleva två världskrig, Hon satt i tyskt koncentrationsläger under det senaste (förhoppningsvis sista). Hoppas din tuffa period är över nu, Tyra!
  Kul att du och Witchbitch ska träffas! 😀
  Kram på dig!

 18. Sam Zodiac skriver:

  Ja, visst är det kul med så’nt här, men eftersom jag blivit utmanad ett antal ggr, så är det tveksamt om jag kan gräva upp så värst många fler underligheter om mig själv att skriva om. 🙂
  Vi kan ju alltid utmana varandra på http://www.iq.nu/ 😀 Det kan ju dröja ett tag innan vi syns i den fysiska världen 😦
  Mulla var också ett häftigt namn, ju! 🙂
  Tigrar kan leva problemfyllda liv. Min morsa var Tiger och fick uppleva två världskrig, Hon satt i tyskt koncentrationsläger under det senaste (förhoppningsvis sista). Hoppas din tuffa period är över nu, Tyra!
  Kul att du och Witchbitch ska träffas! 😀
  Kram på dig!

 19. Tyra Tok skriver:

  Hemskt det där med din mamma!

  Tack! Jag tror faktiskt vindarna vänt en smula. Trägen vinner. 😉

 20. ilse-marie skriver:

  Upptäckte precis att jag blivit ”taggad” av dig, bättre sent än aldrig;-)
  tack för förtroendet, men jag väljer att avstå. Dels har jag redan genomgått ett par liknande utmaningar tidigare (numera raderade).
  Dels vill jag helst vara så anonym som möjligt eftersom jag skriver så mycket om politik. Man ska inte sticka ut hakan, vet du – då får man en massa elaka fiender. Ärligt talat försöker jag att bara lämna ut min riktiga hemsida, och min identitet, till de jag ”litar på”: Du är en av dem 😉

 21. Sam Zodiac skriver:

  Jag tackar för förtroendet, ilse-marie och beklagar i o f s att du inte kommer med något bidrag, men förstår till fullo dina bevekelsegrunder. Ha det så himla bra, som bloggvännen Wendla brukar säga, så hörs vi senare.
  Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s