Dagens jubileum

betles.jpg

Idag är det på dagen 42 år sedan medlemmarna i The Beatles som tack för sina insatser att göra brittiska imperiet känt och aktat i världen, mottog The Most Excellent Order of the British Empire av drottningen Queen Elisabeth II på Buckingham Palace. Detta retade en del tidigare mottagare av den exklusiva utmärkelsen så till den milda grad att de lämnade tillbaka sina medaljer i protest.
För att lugna sina nerver en smula rökte beatlarna en joint inne på den kungliga toaletten innan ceremonin och när detta uppdagades i en intervju med John Lennon, så blev det förstås en våldsam reaktion även på detta tilltag. Nedanför en länk till en TV-intervju med ”The Fab Four” i samband med utmärkelsen.

http://www.youtube.com/watch?v=DgG6jB73M80

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 1960-tal, Allmänbildning, Beatles, Cannabis, Droger, Jubiléer, Kändisar, Kultur, Kuriosa, Musik, Nostalgi, Rock'n Roll, Storbritannien, Underhållning, Video, Vinyl, YouTube och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Dagens jubileum

 1. ordalaget skriver:

  Hej på dej, Sammy boy!
  Jag är ingen älskare av Beatles men måste förstås tillstå att de gjort MASSOR för musikvärlden! Ha en bra fredag och sköt om dej/kramar!

 2. Sam Zodiac skriver:

  Kul att du hör av dig, Ordalaget! 😀
  Jag var precis in på din sida och kunde dystert konstatera att inget hade hänt där sedan anno datzumal.
  Sköt om dej, du också!
  Kramar!

 3. Magnus Berg skriver:

  Jag önskar jag hade lite Beatles plattor. De har gjort massor av bra låtar. För att inte tala om John Lennons soloplattor och tillsammans med Yoko Ono.

 4. Sam Zodiac skriver:

  Tanka ner och bränn, vetja! Eller är det gamla hederliga vinylare du är ute efter? Tror jag har Shaved Fish liggande här någonstans.
  Ha det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s