Elvis- Lawdy Miss Clawdy

Well lawdy, lawdy, lawdy miss clawdy
Girl you sure look good to me
But please don’t excite me baby
I know it can’t be me

Oh, so I give you all my money
Yeah but you just won’t treat me right
You like to ball every morning
Don’t come home till late at night

Oh gonna tell, tell my mama
Lord, I swear girl what you been doin’ to me
I’m gonna tell everybody that I’m down in misery

So bye, bye, bye, baby
Girl, I won’t be comin’ no more
Goodbye little darlin’ down the road I’ll go
So, bye, bye, bye baby
Girl, I won’t be comin’ no more
Goodbye little darlin’ down the road I’ll go

Maxi och jag tillbringade flera timmar idag med att se del 1 och 2 av dramadokumentären Elvis på en filmkanal på TV. En mycket välgjord och, såvitt jag kan bedöma, sanningsenlig film om the King och hans liv.
Inspirerad av detta, kan jag inte motstå frestelsen att lägga ut en av mina favoritlåtar med Mr Presley- Lawdy Miss Clawdy och texten till den. Låten skrevs av Lloyd Price och spelades in av Elvis den 3 februari 1956 på RCA:s studio i New York. Den låg på B-sidan till Shake, Rattle and Roll, men nådde aldrig någon listplacering. Dock var detta den första låten som Elvis lirade inför en Live-publik vid sin comeback; den av Singer sponsrade TV-specialen 3 december 1968.

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i 1950-tal, Allmänbildning, Barn, Elvis Presley, Familj, Film, Kändisar, Kultur, Maxi, Musik, Rock'n Roll, TV, Underhållning, USA, Video, YouTube och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s