Dagens citat…

…kommer från en av grundarna till beat-rörelsen i USA, den fransk-kanadensiske författaren Jack Kerouac, med Solen i Fiskarnas tecken. (Han föddes 12 mars) Man kanske kan säga att beat-rörelsen var hippierörelsens föregångare. Idag är det för övrigt 38 år sedan Jack Kerouac dog i S:t Petersburg, Florida. Så här lyder Jacks bevingade ord:

”Jag har inte haft tid att arbeta på flera veckor.”

jack.jpg

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Allmänbildning, Astrologi, Biografi, Citat, Filosofi, Historia, Humor, Jubiléer, Kanada, Kändisar, Kultur, Religion, USA och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Dagens citat…

 1. Magnus Berg skriver:

  Eftersom jag så sent som för några månader sedan läste ut Gunnar Harding och Per Planhammars bok Beat som handlar om just beatrörelsen, och presenterar några av författarna och deras verk, så måste jag påpeka att det inte var Jack som grundade beatrörelsen. Men han lanserade termen ”beat” i sin genombrottsroman På Drift 1957. Upptakten till beatgänget hade börjat några år tidigare i San Francisco där ett gäng poeter arrangerade en banbrytande poesiuppläsning. Läs boken för tusan!

  På bilden syns Joyce Johnson som skrev boken Biroller 1983 vilken handlar om ”En kvinnas ungdomsminnen från 1950 talets beatnikrörelse och kretsen kring Jac Kerouac”. Förlaget som skrev den presentationen har troligen inte samma syn på ordet beatnik som Harding och Planhammar presenterar i boken Beat. Beatnik uppstod som ett skällsord. De skriver:
  ”Populärpressen tog snart upp termen [beat] och skapade ordet ”beatnik”. Den sista stavelsen lånades från den ryska rymdsateliten Sputnik. Helt uppenbart ville man associera rörelsen med kommunism, samhällsfientlighet och oamerikansk verksamhet i största allmänhet.”

 2. Sam Zodiac skriver:

  Det där kallar jag en initierad kommentar, Magnus! 😀
  Tack för tillrättaläggandet och tipset!
  Du kom tydligen helskinnad hem, i a f, hehe…
  Ha det!

 3. Magnus Berg skriver:

  Precis som du antyder så kör kvinnor taskig, men Agapanthus kör ju bra förutom att hon inte kan växla. 🙂

 4. agapanthus skriver:

  Vem behöver växla ? 😉

 5. Sam Zodiac skriver:

  Hehe… ja, jag skojade mest. Och visst kör hon bra. Kanske håller också de manuella växellådorna på att bli en smula förlegade?
  Åtminstone istadstrafik är automater att föredra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s