Dagens bildgåta

whoisthis.jpg

Om man promenerar genom Stockholm utan att stressa, märker man hur många intressanta inslag det finns i stadens arkitektur. Den här gubben t ex, hör till en av fyra s k kolonner som stöttar upp fonden på Studentpalatset alldeles i början av Norrtullsgatan. Nu är frågan: Vem föreställer han?

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i Allmänbildning, Arkitektur, Bildgåtor, Historia, Kultur, Mobilbilder, Stockholm och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Dagens bildgåta

 1. Magnus Berg skriver:

  Det är väl någon ”gammal” grek. Platon, Sokrates, Aristoteles. Läste i en bok om att någon hade uppnäsa – och det tycker jag han på bilden har – men kan inte komma ihåg vem. Chansar på Sokrates.

 2. Sam Zodiac skriver:

  Jag är alltså inte hundra på det, men jag tror att du har helt rätt, Magnus! Testade genom att fråga lite folk på färjan (sådana som såg ut att kanske kunna svaret), vad de trodde. De trodde också på Sokrates, men inte förrän jag hade sagt namnet. Studenterna utanför byggnaden visste förstås inte alls! 😉

 3. Magnus Berg skriver:

  Söker man efter bilder på Google med sökterm Sokrates kommer det fram massor med bilder på en herre som är väldigt lik den du fotograferat.

 4. Sam Zodiac skriver:

  Jomenvisst! Med till visshet gränsande sannolikhet så är det Sokrates vi ser på bilden. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s