Hi,hi och Hehe..

happy.jpgJag har ibland tänkt på vårt sätt att visa munterhet här i bloggvärlden; den så kallade bloggosfären. Jag själv och flera andra bloggare av manligt kön tycks ha en viss förkärlek för varianter av Hehe.. , medan kvinnliga bloggare oftast använder sig av hi-hi. Ibland drar de också till med ett (fniss), men det är mera i undantagsfall. Men det i särklass vanligaste sättet att visa sin munterhet på, är förstås att uttrycka sig genom smileys. 🙂 Småleendet, 😉 Samförståndsblinkningen och 😀 Storgarvet är väl de mest använda, föreställer jag mig. Men vissa av oss bloggare vill gärna uttrycka sig på ett mera unikt vis. Ta Wendla, t ex och hennes :O) Leende nalle!

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Hi,hi och Hehe..

 1. geddfish skriver:

  Jag kan inte få till några smileys så det faller pladask! =) Ha dä gött i storstan!

 2. znogge skriver:

  Vet inte heller hur man får dit dem så därför håller jag mig till:

  😉 🙂 😦 :-O

  Jag borde kanske fråga några av teknikerna här hemma!

 3. madonnan skriver:

  Ja, den där Wendla är rätt söt med sina små fina uttryck 🙂

 4. Sam Zodiac skriver:

  Ja, visst är hon? 😀

 5. Sam Zodiac skriver:

  Vad säger du, geddfish mig, va? 😉 ? Du måste skämta med mig va? Blinksmiley får du om du först skriver ett semikolon ; och sedan en högerparentes ), vanlig smiley = : och ), stort leende = : och D, sur smiley= : och vänstertarentes ( o s v

  Znogge behagar också skämta, ser jag. Du har ju visst fått dit dem!, 😀

 6. ::: sinkadus ::: skriver:

  he he … så då kanske jag inte är riktigt så feminin som jag hoppas att jag är? 🙂

  annars så tycker jag nog att smileys upprätthåller en ganska viktig funktion i att visa och förstärka känslor hos den som skriver kommentaren… text är lätt att misstolkas eftersom vi ofta fyller på med våra egna känslor mellan raderna…

 7. nfavm skriver:

  smileys är bra, men ibland kan det vara tråkigt att läsa ett inlägg i någon blogg (har tyvärr inget exempel just nu) där vart tredje ord separeras med ett ‘hi hi’. männskan verkar ju till slut vara på gränsen till ett sammanbrott :p

 8. pantheraleo skriver:

  du har så rätt. Jag kör med hehe, *s* och 🙂 jag har märkt att kvinnorna kör med hihi , fniss och smileys. Lustigt, eller?

 9. ilse-marie skriver:

  Tycker he, he låter lite elakt, medan hi, hi låter mer fnissigt. Ganska typiskt manligt o kvinnligt kanske 😉
  Själv känner jag inte till så många fler smileys mer än de du visar, men de brukar räcka med ett stort leende 🙂

 10. Sam Zodiac skriver:

  Jaså, sinkadus; du är en he-he-typ? 😀 Ja, smileys är utomordntligt bra somkommunikationshjälp! En bild säger mer än 1000 ord.

  Precis, nfavm! För mycket och för lite skämmer allt! 😉

  Onekligen, Leo! 🙂

  He-he. är kanske det som elaka figurer i tecknade serier, t ex, kan tänkas säga, livsglimtar. Du har nog rätt i det. Men mitt he-he.. är inte elakt avsett; Lovar! 😀

 11. Tyra tok skriver:

  Här snackar vi gapgarv!!!

 12. Tyra tok skriver:

  På tal om inget, du borde ha kategorin; senaste inlägg här för jag hittar aldrig vad du senast skrev. Jag hoppar från AB vet du och hamnar på inlägg b.c.

  =)

 13. Witchbitch skriver:

  intressanta konklusioner!
  =0)

 14. Sam Zodiac skriver:

  Alltid trevligt med gapgarv, Tyra! 😀
  Ja, jag vet att jag borde det, men jag har lite problem med dessa fördömda widgets. Förefaller som om jag får stuva om lite.

  Tack för det, witchbitch! 😀 Jag kan konstatera att såväl du som Tyra Tok här ovanför också kör med små specialare. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s