Sams astroskola- Venus

redvenus.jpg

Venus: Kärlekens och pengarnas planet

Venus handlar om nöjen; i synnerhet nöjen som man delar med andra. Dessutom står planeten för balans, pengar och attraktion. Det tecken som planeten återfinns i talar om vad du älskar här i livet.

Min Venus ligger i Kräftan, vilket gör att jag blir ganska taktil, (gillar att vidröra, kramas och smeka t ex), tycker om att tillbringa mycket tid i hemmet eller andras hem, gillar representanter av Kräftans tecken (jag har haft många romanser med Kräftkvinnor) och den ger mig dessutom en viss sentimentalitet, en nostalgisk läggning och ett slags hatkärlek till USA, Kräftnationen som är ”född” 4 juli.
Relationsplaneten
Venus är den personliga sociala planeten som har att göra med kärlek, romantik samt vänskap och den talar om hur vi kan uppnå harmoni i våra känslomässiga relationer. Den berättar också om hur vi sprider lycka och ömhet och lär oss hur vi kan uppskatta och älska andra samt våra ägodelar.
Konstplaneten
Vi kan attrahera och attrahera andra genom Venus energier. Att umgås med och att relatera sig till andra är viktigt för den här planeten.
Skönhet är också starkt förknippad med Venus. Konstarterna- drama, dans, musik och litteratur, för att nämna några- och den estetiska känslan, hör alla till Venus. Att fylla våra sinnen med världens skönhet, likaså. Planeten är kopplad till förfining och kultur, charm och grace.
Njutningsplaneten
Dessutom har Venus att göra med den glädje vi får från våra ägodelar som t ex smycken, målningar, dyra bilar, god mat och dryck, ett vackert inrett hem o s v. Venus är sensuell, men inte nödvändigtvis sexuell till sin natur.
Styr Tjuren och Vågen
Venus tar 255 dagar på sig att fullborda ett varv runt zodiaken. Den ligger aldrig längre bort än 47° från Solen i födelsehoroskopet. Venus har en feminin energi och anses styra såväl Tjuren (Oxen) som Vågen, vilket gör att den korresponderar med andra och sjunde huset. (Eftersom Tjuren är andra tecknet i zodiaken och Vågen sjunde)
Oxen blir Tjuren
Om du undrar över varför jag kallar Oxen för Tjuren, så är det för att jag anser vår vanliga svenska benämning på tecknet vara något missvisande. Det finns nämligen inget kastrerat över Tjurens (Oxens) tecken! Tvärtom är dessa individer vanligtvis mycket varmblodiga och sexuellt intresserade! 😀
Så hädanefter tänker jag referera till zodiakens andra tecken som Tjuren istället för Oxen. Risken finns naturligtvis att jag av bara farten glömmer bort mig och skriver Oxen ändå, eftersom det kan vara svårt med omprogrammering, men i så fall vore jag tacksam om ni påpekar det för mig! 😀

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Allmänbildning, Astrologi, Egoorienterat, Kärlek, Kultur, Litteratur, Lycka, Mat, New Age, Nostalgi, Personlig utveckling, Sex, Symboler och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sams astroskola- Venus

 1. madonnan skriver:

  Oj, så intressant. Undrar var jag har min Venus…hm, måste kolla. Ngn har ju gjort ett horoskop, sån tur jag har!

  Ha en fin kväll.
  Har du sett min nya header förresten? Mkt mindre tydlig, så bra *S*

 2. Sam Zodiac skriver:

  Du har den i Vatumannen på 26°13′, Madonnan. Det är väl det som gör att du gillar det som är lite udda och outforskat, kommunikation i grupp samt astrologi, bl a! 😀
  Jodå, jag har sett din nya header. Fin den med. Du har onekligen vackra ögon, som en av dina kommentatorer påpekade igår.
  Ha en bra kväll, du också!

 3. madonnan skriver:

  *S* Tack för info och tack igen. Aha, lite udda…just det. Mot strömmen lite, vegetarian dessutom… Konstig människa det här.. 🙂

  Ha det fint.

 4. Sam Zodiac skriver:

  Skulle faktiskt inte förvåna mig om de flesta vegetarianer har en stark Vattuman i horoskopet! De är ju lite före i utvecklingen, s a s. Och Motvalls käring måste ju definitivt ha varit en Vattuman! 😀
  Du också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s