Dagens tarotkort- Tornet

tower2.jpgtower3.jpg

För andra dagen i rad behagar slumpgeneratorn förse mig med det olycksbådande Tornet, så det är inte utan att man undrar vad fan det nu är för elände som lurar bakom hörnet! 😀 Om du klickar på det övre Tornet kommer du till en svensk tolkning. Det undre ger en engelsk.

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i Allmänbildning, Egoorienterat, Förutsägelser, Kultur, New Age, Profetior, Psykologi, Symboler, Tarot, Underhållning, Utbildning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Dagens tarotkort- Tornet

 1. wendla skriver:

  Energitjuven tror jag står där och lurar bakom hörnet! Se upp! :0)
  Kram!

 2. Sam Zodiac skriver:

  Hehe… Jag tror mig förstå vad du syftar på, Wendlish! 😀 Du var mig en rackare till att vara snabb i kommentaren! Jag har ju nätt och jämnt lagt ut Tornet, ju!
  Kram!

 3. wendla skriver:

  Ja, men som du vet så är jag ju din medarbetare s a s, så då ser jag ju direkt när nåt nytt har kommit! ;0)

 4. agapanthus skriver:

  Näe varken tornet eller energitjuvar är något vidare trevligt.

 5. Sam Zodiac skriver:

  Ja, just ja! Där har vi naturligtvis förklaringen! 😉

  Så rätt, agapanthus! Men vi får väl se vad som lurar bakom hörnet omsider. 😀

 6. pruddelutt skriver:

  MärtaGreta drog Tornet när hon skulle dra ett kort för mig. Jag fattade inget – tyckte inte att det stämde alls – jag älskar ju förändringar (jo faktiskt!). Igår fick jag reda på saker som sannolikt kommer att ändra en hel del för mig under 2008….Även om det innehåller ett visst mått av ovisshet/osäkerhet så ser jag fram emot det.
  Lördagskram!

 7. Sam Zodiac skriver:

  Bra inställmimg du har till förändringar, Prudie! Hoppas att de som kommer är av den rätta sorten, då! 😀
  Lördagskram tillbaka!

 8. Husspekulant skriver:

  Jag går och funderar på att köpa ett hus – ett renoveringsobjekt med högt pris men bra läge och fin trädgård – och fick Tornet när jag ställde frågan: Ska jag köpa huset? Det låter väl som om jag borde avstå från affären, eller vad tror du?

 9. Sam Zodiac skriver:

  Tjena, Husspekulant!

  Drog du bara ett enstaka kort?

  Ja, om än nu inte huset rasar ihop över dig, så lär vistelsen där

  i a f bli transformerande! 🙂

  Och kortet var rättvänt?

  /Sam

 10. Husspekulant skriver:

  Tack för det snabba svaret! Ja, jag drog bara ett kort efter att ha blandat leken medan jag tänkte över frågan ur alla synvinklar jag kunde komma på. Och det var rättvänt. Bilden slog emot mig som en inzoomning i en skräckfilm!

  Saken är den att jag alltid har föredragit att bo i hyreslägenhet och för bara två veckor sedan hade jag inte en tanke på att köpa något hus. Nu har vi både varit på husvisning och pratat lån med banken, och kanske, kanske kan man hoppas att det är den omvälvande förändringen från hyresgäst till villaägare som avses. Jag skulle ju verkligen få ompröva mina inrotade värderingar om bekvämlighet, trygghet, ekonomi etc.

  Men jag är livrädd för blixtnedslag, inbrott, översvämning, arbetslöshet, skilsmässa och alla andra katastrofer som kan inträffa.

  Jag tyckte först att Tornets budskap var konkret och glasklart — köp för jösse namn inte kåken, den är livsfarlig! — men om man tolkar det i termer av inre personlig utveckling kan det ju vara precis tvärtom. Nu vet jag varken ut eller in!

 11. Sam Zodiac skriver:

  Dessvärre är det nog så att det här kortet innebär att man i ett eller annat avseende nödgas riva ned något som inte längre fyller sin funktion. Det må vara ens trosföreställningar, ens tankemönster eller ens äktenskap; whatever! Men processen är nödvändig för din fortsatta utvecklings skull. Du kan inte bygga på em instabil grund!
  Jag har en bloggvän (prudelutt här ovanför) som fick det här kortet draget för sig nägon gång på hösten -07. Jag kan ju alltid höra med henne vad som hände. 🙂

 12. pruddelutt skriver:

  Ja visst var det något särskilt som hände 🙂
  Jag satt fast i en arbetssituation som höll på att knäcka mig totalt – chefen hade rejält psykopatiska och manipulativa drag. Den ena obehagligheten efter den andra dök upp på jobbet.
  I början av oktober fick vi ett nytt koncept att arbeta efter – alla avdelningar skulle spegla organisationen hos mamma i ett annat land. Det slutade med att jag fick lämna alla mina tråkiga arbetsuppgister, ta med de roliga, lägga till ännu mera roligt, byta ”ben” i organisationen och börja jobba hos en ”normal” chef.
  Livet nu är HELT annorlunda än detvar för ett år sedan (iaf jobbmässigt).

 13. Husspekulant skriver:

  Tack båda två för kloka synpunkter och intressant information. Grattis till de positiva förändringarna på jobbet, pruddelutt! Nu har min ”icke vidskepliga” make helt utan tarothjälp kommit fram till att huset blir för dyrt i förhållande till alla osäkra faktorer, så jag kan pusta ut. Om det kommer någon annan dramatisk förändring i livet, kommer jag åtminstone inte att behöva tackla den iförd fotbojor i form av hus och banklån! 🙂

 14. Sam Zodiac skriver:

  Jamen så bra! Då löste det här sig till allas belåtenhet och vi kan konstatera att ett rättvänt Tornet inte alltid innebär obehagligheter, utan kanske rent av tvärtom! 🙂
  Tack för hjälpen, Prudie!
  Ha det så gott, både du och f d Husspekulant! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s