Sams astroskola- Månen

caringmoon.jpg

Månen: Styr dina känslor

Eftersom Månen är den ”planet” (egentligen en satellit till Jorden, astrononomiskt sett) som ligger närmast Tellus, vår egen Jord, så svischar den snabbt runt zodiaken. På lite mindre än en månads tid hinner den fullborda ett helt varv. Den förmår också beröra oss djupare än de flesta andra planeterna.
Eftersom Månen styr ebb och flod, så är det mycket passande att den har med vårt känsloliv att skaffa. Känslorna kan ju svalla höga ibland, men de är sällan beständiga,utan vårt känsloläge tenderar att svänga fram och tillbaka. Instinktivt beteende, hur vi känner inför olika företeelser och hur våra känslor inverkar på dem vi har omkring oss; allt detta har samband med Månen i horoskopet. Månen symboliserar också kvinnor i allmänhet och vår mamma synnerhet. Eftersom den har en omhändertagande funktion, så tycker jag att den illustration jag hittade på nätet, belyser den biten ganska bra. 😀 Månen har att göra med förhållandet mellan mor och barn, fruktbarhet, graviditet och födelse är också saker som har Månanknytning.
Om Solen står för den del av oss som innehåller vår ande, så symboliserar Månen vår själsliga sida. Den är som en stor parabolantenn som suger in alla intryck från omvärlden. En starkt placerad Måne i horoskopet indikerar en person som har mycket lätt att plocka upp folks ”vibbar” och känner på sig intuitivt när någonting är i görningen. Månen symboliserar även minnet och det förgångna, de tidiga uppväxtåren, familjen, bostaden och nostalgin.

Månen tillbringar i runda slängar 2,5 dygn i varje tecken och tar 28 dagar på sig att gå ett varv i zodiaken. Dess energi är feminin och den styr Kräftan och Fjärde huset.

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Allmänbildning, Astrologi, Astronomi, Familj, New Age, Nostalgi, Psykologi, Rymden, Symboler, Utbildning och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Sams astroskola- Månen

 1. ::: sinkadus ::: skriver:

  Intressant läsning, lättsam och tydlig … 🙂 det kan jag behöva…
  tack för att du delar med dig…

 2. Sam Zodiac skriver:

  Det gör jag så gärna, sinkadus! 🙂

 3. Maddon:) skriver:

  Känner att jag måste kolla hur det är med månen…om den var stark eller inte. Tror det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s